Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 2: merkjes

Het stuur is eruit! Ik snap nog steeds niet wat er aan de hand was maar hij is er heel uitgekomen. Alleen de stuurpen is gesneuveld.

Ik heb de fiets nu grotendeels uit elkaar en ben op merkenjacht gegaan. Op het stuur kan ik geen merkje vinden, het onderste deel van de buis is nog mooi nikkel maar er is geen merk te vinden. De voorvork had niet meer de juiste balhoofddelen, deze waren veel te klein en opgevuld met blik, te zien op de foto. De voorvork is gemerkt met het WKC logo met daaronder de letters WKC. Beide cranks en het tandwiel hebben ook het WKC logo! De trapas zal een keer vervangen zijn door een van CWC, die ziet er wat moderner uit ook. De vooras is volgens mij van F&S en de achternaaf is een transportversie van The Britisch Hub company. Ik zal nog kijken of ik een vervangende vernikkelde trapas heb en een balhoofdset. Ik heb het wel liggen maar ik weet niet of het past.

Chiel

Vervolg op:
– Mogelijk vroeg jaren ’20 Juncker/WKC op marktplaats?
Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924

3 gedachten aan “Junker/W.K.C. van Chiel uit 1924 deel 2: merkjes”

  1. Mooi zeg. Is dat nou een 48 tands kettingwiel? Dat is groter dan later gebruikelijk. Maar ook niet verassend, aangezien oudere transportfietsen nog wel grotere kettingbladen hadden.

    De achternaaf, balhoofd en stuur zijn dan waarschijnlijk ooit vervangen, maar wel waarschijnlijk nog voor de oorlog. Het stuur is in ieder geval wel het juiste model. Er zal oorspronkelijk waarschijnlijk ook een F&S achternaaf in hebben gezeten. Bij de voornaaf zou je nog kunnen kijken of er nog jaartallen op de conussen & as staan, mits die niet vervangen zijn (vaak wel). Die naaf is in ieder geval wel origineel met nog het jaren ’20 logo erop.

  2. Mooie en interessante fiets!
    Bedoel je met de stuurpen de expanderbout? Daar is nog wel aan te komen.
    Als je ze bij De Snelle Fiets koopt zijn ze verchroomd maar als je die dan weer een kwartier in 30& zoutzuur legt zijn ze mooi vernikkeld.
    Die van 350mm zijn lang genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *