Magneet stafiets in het Fietsmuseum Ommen

Het Fietsmuseum in Ommen is in bezit van drie transportfietsen met bekende geschiedenis. Een daarvan is de transportfiets van bakkerij Sonnenberg-Harmsen aan de Brugstraat. De transportfiets heeft een brand overleefd, waarna hij is gerestaureerd. Meer over de fietsen in het museum is in dit artikel te vinden: https://natuurlijkommen.nl/historische-fietsen-terug-in-fietsmuseum-ommen/

7 gedachten aan “Magneet stafiets in het Fietsmuseum Ommen”

  1. Een aantal interessante puntjes van deze fiets:
    -Hij is uitgerust met een Durex moped of transport naaf. Als het een moped versie is, is hij wellicht ooit gemotoriseerd geweest.
    -Er zitten gaatjes voor een balhoofdplaatje. Bij die van mij niet.
    – Hij is uitgerust met een Thompson trapas. Die van mij heeft een 17,5mm dikke BSA trapas, met klembouten aan de onderzijde. Een andere Magneet transportfiets (regulier model) die ik ken heeft een 16mm BSA trapas, met klembouten aan de voorzijde. Dus dat zijn al drie varianten trapas gebruikt door Magneet voor de oorlog.

    Ik zal Herbert eens vragen of hij de fiets kan dateren a.d.h.v. het framenummer. Ik verwacht dat het een vrij laat exemplaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *