5 gedachten aan “Oude transportfiets van Sven”

 1. Die gesoldeerde achterpadden zien er wel erg amateuristisch uit zeg! Zo te zien zijn die padden van een dik stuk plaatijzer en is de buis daar rondom platgeslagen. Ik vraag me af of dat origineel is, normaal gesproken zijn die padden voorzien van een aangegoten uiteinde dat precies in de buis past, zodat het goed en netjes kan worden gesoldeerd. Het kan natuurlijk ook zijn dat de bouwer van de fiets die te duur vond en daarom zelf iets van plaatijzer heeft geknutseld… Het merk zal wel niet meer te achterhalen zijn zeker? Afgezien van die lugloze balhoofdbuis zie ik weinig kenmerkends.

 2. Dat van die achterpadden was ook mijn opmerking. Er is veel variatie in de constructie, maar in het algemeen zie je geen overgang van de buis naar het achterpad, en is het een mooi in elkaar vloeiend geheel. Zie deze voorbeelden: http://www.transportfiets.net/2018/05/24/oudst-bewaarde-transportfietsen-van-voor-1930/

  Ik ben trouwens nog een mooie variant tegengekomen van Burgers. Die hadden wel de boutverbinding tussen de staande en liggende achtervork, maar wel met ingesoldeerde lugs. Als je een transportfiets daarmee tegenkom, is het vrij waarschijnlijk een Burgers.

  1. Ik heb 1 kant kaal gemaakt en zo grof zijn ze niet.
   De buis is erg mooi platgemaakt met een bolle onderkant van de buis naar het platte deel en de lugs zijn netjes erin gesoldeerd met erg dunne naden.

   Helaas wel flink wat schade ontdekt, onder andere een doorgeroest mannetje en de liggende achtervork is aan 1 kant over 6cm gescheurd, zowel onder als bovenop de buis, en naar buiten gebogen waardoor de crank aanloopt en een flinke deuk in de buis heeft gemaakt. Ik ga dus op mijn gemak het frame op alle kritieke plekken kaal maken en dan moet ik alles netjes laten lassen. Gelukkig wel een frame die het waard is om te redden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *