Transportfiets van Marcel

Geachte redactie,

Ik heb al enkele jaren een transportfiets in mijn winkeltje staat voor de sier. Maar ik moet opruimen. Hebben jullie enig idee welk merk dit is, en hoe oud ongeveer (ik denk zelf 1962). En is hier nog een waarde aan te verbinden? Wielmaat is 26×2 (wat droge Vredestein banden).

Ik zou het fijn vinden om een reactie te krijgen. Al is het maar op een gedeelte van de vragen.

Als er belangstelling bestaat, de fiets is te koop. Ik heb ‘m nog niet ergens anders te koop gezet.

Update, close-up van het transfer op het achterspatbord:

Met vriendelijke groet,

Marcel Franken

Eén gedachte over “Transportfiets van Marcel”

  1. Beste Marcel,

    Dat is een mooi bewaard gebleven exemplaar! Je zit kwa bouwjaar met 1962 vrij waarschijnlijk goed via datering van de achternaaf. De fiets klopt verder ook goed bij die leeftijd, kwa chroomwerk, type trapas, voordrager etc.

    De fiets goed geconserveerd, met weinig roestschade. Zelfs met de originele banden, zadel, pedalen etc. De fiets is wel een keer overgeverfd, waarbij de merk transfers onder de lak verdwenen zijn. Ik zie nog wel iets op het achterspatbord. Zou je daar een close-up van kunnen maken? Wellicht is daar wat van te ontcijferen.

    Ik zie ook wat van een framenummer op de zadellug gedeeltelijk onder de verf. Soms kan een framenummer aan een merk verbonden worden, en daarmee ook het bouwjaar worden bevestigd. Dit zou je zichtbaar kunnen maken door de verf daar lokaal te strippen. Niet met schuurmiddelen, want dan kan je het framenummer wegschuren, maar bijvoorbeeld met een staalborstel, afbijt of verfbranden.

    Het zadel is ook nog een mooi bewaard gebleven Hulshof zadel. Het zou mooi zijn om een close-up te zien van de stempel op de zijkant. We hebben nog vrijwel nog geen manier om Hulshof zadels te dateren aan de hand van de verschillende stempels, dus als deze uit 1962 stamt kan dat helpen andere Hulshof zadels te dateren. De zadelpen is overigens vervangen. Hier hoort een haakse pen op, waarop het zadel met twee stroppen werd vastgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *