EAK (Kestein) letter kettingwiel

Deze stond recent op marktplaats. Aangezien inmiddels bekend is dat de rest van de fiets een samenraapsel van onderdelen was, alleen dus een foto van het echte interessante onderdeel. In de prijscouranten van Kestein geen letter kettingwielen staan afgebeeld, is het een beetje een raadsel van wanneer dit kettingwiel dan is. Tot en met 1925 in ieder geval importeerde Kestein nog Göricke transportfietsen. En in de prijscouranten tussen 1928 en 1934 staan Kestein transportfietsen zonder letter kettingwiel afgebeeld. Dus dan zou hij van 1926-1927 of van na 1934 moeten zijn.

20 gedachten aan “EAK (Kestein) letter kettingwiel”

 1. Laten we eerlijk zijn ; bij-een-raapsel of niet ; het tandwiel is eigenlijk een van de weinige dingen die het onderscheid maakt bij oude transportfietsen dus maakt het ook eigenlijk niet uit dat niet alle onderdelen oorspronkelijk meer zijn ; wie heeft deze nu ?

 2. ik had er toen mijn zinnen op gezet..
  maar toen ik daar aankwam viel de fiets me erger tegen dan ik verwacht had, spatbord achter zat aan elkaar gepopnageld, mannetjes waren lelijk opgelost gelast, zelfs de rek was aan gelast en lelijk,maar het tandwiel was wat mij trokt, de ketting zat er ruim op daarom dacht ik ook idd dat dit tandwiel niet op de transportfiets hoort,
  uiteindelijk kwamen we er wel achter wie de maker ooit was van deze fiets zoals het is nu,
  volgens de eigenaar ging het om een ene Charles wagenaar?

 3. Ris wel bekend wie het is
  Tis namelijk een transport crank herstelde Jeroen en leeftijd is T 1931/32
  Alleen is helaas het tandwiel wel vast gelast

   1. Ik zal maar toe geven ik hen hem indd gekocht alleen is indd het tandwiel niet Orrigineel
    Het frame komt binnen kort op de site voorbij en het crankstel ook denk ik

 4. Ik zal maar toe geven ik hen hem indd gekocht alleen is indd het tandwiel niet Orrigineel
  Het frame komt binnen kort op de site voorbij en het crankstel ook denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *