Jaren ’20 transportfiets op marktplaats

Een interessant projektje op marktplaats, met ingesoldeerde achterpadden: https://link.marktplaats.nl/m1625062092 Dus vrij waarschijnlijk een jaren ’20 transportfiets. Ook zeker geen Simplex, die nog langer door zulke achterpadden gebruikte (tot circa 1931). Mocht iemand die aanschaffen, dan ben ik zeker geinteresseerd in details 🙂 Hij heeft een remnaaf, dus wellicht daaraan te dateren als die origineel is.

15 gedachten aan “Jaren ’20 transportfiets op marktplaats”

 1. Het is al best weer een tijd sinds de laatste nieuwe potentieële jaren ’20 transportfiets is opgedoken op marktplaats. Als ik de ruimte ervoor had, was ik hem op gaan halen. Hij ziet er nog best kompleet uit, en zou een mooie fiets kunnen worden, met mooi verweerd uiterlijk. Maar wie weet wat met een beetje poetsen en oliën er onder de roest vandaan komt.

 2. Hii staat er niet meer op
  Hij was niet duur ik heb hem niet gekocht maar had hem wel graag willen hebben stond net even te ver weg
  Ik hoop dat de persoon die hem heeft gekocht hem met ons gaat delen en dat we er met zijn alleen een merk op kunnen plakken
  Misschien wel de oudeste van nederland?

    1. Vrij waarschijnlijk een B&W (niet de auto). Het stuur lijkt ook te kunnen kloppen: https://www.transportfiets.net/foto2/transportfiets_584.jpg

     Volgens de beschrijving: “Stuur: Extra breed, speciaal transport, met vernikkelde nokken voor bevestiging baggagedrager”

     De oudste folder die ik ken met dat type kettingwiel is uit 1929 en de jongste van 1936 die ik zo vlug tegenkwam. Die fiets is goed in originele staat terug te brengen. De originele voordrager is prima na te maken vanwege de twee beschikbare aanzichten. Dus een leuk project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *