Dam Amsterdam ca. 1920-1930

Vanmiddag heb ik bij de lokale kringloopwinkel een foto gekocht met daarop een prachtige transportfiets. Op de achterzijde staat vermeld: Dam Amsterdam ca. 1920. De fiets ziet er ook zo uit. Mooie foto vind ik.

Close-up van de fiets:

Paul

14 gedachten aan “Dam Amsterdam ca. 1920-1930”

  1. Het eerste wat mij opvalt is het hoge frame. Die kom je tegenwoordig niet vaak tegen.
    Het lijkt meer dan 60cm te zijn.

  2. Je bent me voor geweest Jeroen, ik spotte ‘m ook net! Leuk voor Paul? Er is wel wat werk aan….

    Typische spatborden zijn dat, is daar geen merk aan te verbinden? Ik meen ze al eens eerder ergens gezien te hebben maar kan even niet bedenken waar. In de folder van B&W zie ik ze niet, maar de resolutie is ook niet al te geweldig.

  3. De ptt fiets van Jeffrey heeft ook van die spatborden, maar daar is ook al geen merk van te achterhalen. Je zou best eens gelijk kunnen hebben Jeroen, dat het een vervangingsonderdeel is. Maar dan toch wel flink oud want die fiets op de foto heeft ze ook. Ik zou op zich B & W ook nog niet uit willen sluiten, ik kan het alleen niet zien op de foto van de folder omdat die niet zo scherp is.

    Ook opvallend: in de folder van B & W staan verschillende merken vermeld bij de transportfietsen, behalve B & W ook nog Enit, Railway en Probatum, met blijkbaar dezelfde specificaties. Vreemd…. Waarschijnlijk leverden ze vooral aan fietsenmakers, die konden dan hun eigen merk kiezen denk ik. Zou best kunnen dat ze ook losse onderdelen leverden dan.

  4. Mijn jaren ’30 Simplex heeft deze spatborden zowel voor en achter en ze hebben al heel lang bij de fiets gezeten en waren in dezelfde staat. Ook heb ik nog een los achterspatbord met ribbel, deze zat op een jaren ’50 Durabo transportfiets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *