Transportfiets van Paul

En dit is die overgeschilderd en van zilververf voorziene transportfiets. Ik heb nog geen merk of framenummer kunnen vinden. Ook geen aanknopingspunten welk merk het is maar dat komt nog wel. Torpedo naaf is van 1940 maar is opnieuw gespaakt, smallere velgen die overgeschilderd zijn en ook nog goud gebiest. Ik hem nieuwe velgen liggen dus ga daar een 30 jaren naaf in spaken.
De fiets is al eens blauw/groen metallic gespoten, zoals op de foto’s te zien is.
Dat biesen (of biezen?) is gewild blijkbaar bij sommige restaurateurs. Ik heb nog zo’n set wielen en zelfs een complete gebieste transportfiets. Vind het niet fraai. Het is “over de top”. In elk geval weer een nieuwe klus-transportfiets. Maar eens kijken of het de moeite waard is of dat het een donor gaat worden.

Groet,
Paul

5 gedachten aan “Transportfiets van Paul”

 1. Hoe breed zijn de gebieste velgen?
  Transportfietsvelgen zijn altijd 42 of 43mm. Van toerfietsen zijn ze 38mm breed.

  1. Hoi Charles,
   Op deze transportfiets zitten 38mm velgen. Maar er komen 42mm op. Ik heb nog een setje NOS Schothorst zwarte velgen liggen en een Beckson naaf. Staat een stuk beter. De andere set gebieste wielen zijn 42 mm breed. Nog heel mooi maar ook erg g(f)oud..
   Groet,
   Paul

 2. Velgen van 38 mm komen ook wel voor, vooral op oudere fietsen heb ik de indruk. Ik heb daar twee setjes van, toervelgen zijn dat zeker niet want ze zijn echt superzwaar. Een met F&S naven uit 1930 in m’n Nederlandse Kroon, met originele bies ook nog, en een setje die origineel in m’n dagelijkse transportfiets zaten. Die zijn er even uit omdat ze aan revisie toe zijn maar gaan daar wel weer (eens) in terug.

  Als je dat setje 38 mm velgen kwijt wil Paul, dan wil ik ze wel van je overnemen. Ik vind ze wel elegant eigenlijk, de banden worden er zo mooi bol van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.