Meer aandoenlijk oud ijzer

Reactie op Aandoenlijk oud ijzer:

Hallo Rob, afgelopen maandag zijn Charles en ik een Germaan gaan ophalen in Scherpenzeel, in de buurt van Veenendaal. Bij Paul de adresgegevens gevraagd en even langs gereden om naar die zolder te kijken, want daar zou een damesfiets Cyrus / (Eijsink Super Standaard) ? staan en misschien wat interessant materiaal. Helaas bleek de transportfiets damesfiets Cyrus een gewone damesfiets te zijn met een rek erop en brommerzadel en transportfietswielen. Er stond wel een 26 inch transportfiets met 40 wielen spaken te koop, maar die stond al enige tijd buiten die was te koop voor € 75. Er zat verder niet zo veel fietsspullen tussen op de zolder een paar spatborden voor tourfietsen een wieltje een zadel. Na wat rondgeneusd te hebben zijn we weer op huis gegaan.

Merk van de 26 incher?

Maurice

12 gedachten aan “Meer aandoenlijk oud ijzer”

 1. Ha Maurice,
  Fijn dat je nog even bent gaan kijken, jammer dat er niet veel (meer) bij was. Die 26 inch transportfiets lijkt mij een 28 inch met te kleine wielen. Niet veel meer van over helaas. Ik kan niet genoeg lezen van het merk om er iets googlewaardigs van te maken, maar p. inrichting staat volgens mij voor Penitentiaire Inrichting, dus hij is wellicht door gevangenen gemaakt?

  1. hahaha!!!
   als je goed kijkt staat er rep. inrichting wat zeer waarschijnlijk reparatie inrichting betekend ……

 2. Ja, dat lijkt me logisch: Rijwiel en Motoren Reparatie Inrichting 🙂

  Het logo lijkt een M, A en T over elkaar heen. Helemaal onderaan lees ik mogelijk: …SLEEN. En daarvoor zou een D kunnen zijn. Er bestaat een plaatsje Noord-Sleen.

  Helemaal bovenaan iets van AND…EIJPR… Dat zal de naam van de eigenaar waarschijnlijk zijn, maar ik kan daar kan ik geen kaas van maken.

    1. Waarschijnlijk wel , want vroeger werd opa[vader van de vader ]als eerste in de lijn van mannelijke nakomelingen vernoemd .
     Misschien eens een telefoontje plegen en weten ze meer van een evt. zaak van vroeger en komt er nog wat interessants uit !

  1. De A is dus van Andr.
   de M van Meijer
   het bovenste stukje lijkt een bovenkant van een T[transport????]
   maar zou ook iets anders kunnen zijn

   1. Nu ik er beter naar kijk is het geen T maar een Z
    die door de andere twee letters heenloopt ; het is een lettertype met uitstekende hoeken aan de bovenzijde
    die Z zou dan voor [en] Zoon staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *