Hulshof zadel voor de Joka/Magneet stafiets

Ik had al een tijdje op mijn verlanglijstje een mooi Hulshof transportzadel staan. Op zich zijn Hulshof transport zadels niet heel zeldzaam, maar wel met het leer nog in goede staat. Nu heb ik een prachtig exemplaar van Abram kunnen overnemen:

Dit zadel heb ik gemonteerd op mijn Joka/Magneet stafiets. Daar zat een Hulshof transportzadel op toen ik hem kocht, maar het leer was kompleet vergaan. Ik had een redelijke vervanger erop, deze is in veel betere staat. En daar wordt de fiets toch ook weer een heel stukje fraaier van:

Hulshof zadels zijn niet de makkelijkste om te installeren, dus het is wel even prutsen voor je de antirotatie plaatjes tussen de stroppen en het zadel hebt zitten, en de bouten erdoorheen.

6 gedachten aan “Hulshof zadel voor de Joka/Magneet stafiets”

   1. Prachtig zadel!
    Op mijn Germaan zit er ook een maar daar is het leer volledig van vergaan. Ik heb er een nieuw dek voor maar dat is niet van Hulshof. Het past wel goed. Als ik nog eens een dek van Hulshof tegenkom gaat dat er op.
    Weet jij wie de eigenaar is van dat andere kruisframe wat je tegenkwam?

    1. Nee, ik kwam hem onderweg tegen. Dus even kort een praatje gemaakt. Hij rijdt al 40 jaar op die fiets, dus hij leek mij in goede handen. Ik heb hem nog even het adres van de site gegeven, dus wie weet leest hij al mee 🙂

     1. Nou ja, het dek wat ik nu heb is er een met het stempel van F&J van Werven Meppel dus dat zit goed op een Germaan.
      Ik ga vanmiddag de wielen spaken met gebruikte spaken zodat het allemaal mooi bruin blijft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *