Frame en onderdelen van Abram

Transportfiets frame met NOS vork kroon, NOS balhoofdstel, NOS crankstel en trapas. Frame is al eens overgelakt en voor dat dat is gebeurd, zaten er behoorlijke slagen in het achter wiel. Alle 2 de liggende achtercorken zijn door de velg diep in gesleten.

Spatbord set 20 jaar geleden NOS gemonteerd, mee gefietst na de tijd.

NOS beugels:

Abram

7 gedachten aan “Frame en onderdelen van Abram”

 1. Deze spullen maakten deel uit van een fiets die ik 25 jaar geleden vrijwel volledig uit NOS onderdelen van diverse pluimage heb opgebouwd. Al die tijd heeft hij als show model gediend en is er geen meter mee gefietst. Maar omdat aan alles een eind komt heb ik er nu afscheid van genomen. De wielen die nu en de Vredestein banden die kort geleden op MP staan/stonden maakten ook deel uit van deze fiets.

 2. Hallo Richard,
  Gelukkig ben ik nooit een moraalridder geweest. Ik had er lol in om een complete fiets van NOS onderdelen samen te stellen. Op twee onderdelen na (frame en zadel) is dat toen gelukt. Het had niets met purisme, authenticiteit o.i.d. te maken.
  Groet,
  Arnold

   1. dat zt erop voor dat het frame was gerestaureerd gelakt zeg maar
    dit is misschien 50 jaar geleden gebeurd
    en 25 jaar geleden heeft arnold hem weer opgebouwd met nieuwe onderdelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *