Juncker uit 1948 in Hamburg

Hallo bakfietsforum,

Je runt daar een heel interessant forum. Ik heb al veel kennis opgedaan.
Na het kopen van een mooie Nederlandse transportfiets in Hamburg, vraag ik me af wanneer deze is gebouwd. Het framenummer is 8328 H. Op het achterspatbord zit een klein messing plaatje met de letter J van het merk Juncker. Op de voornaaf is helaas niets te zien. Op de achternaaf zit Fichtel & Sachs en heel klein misschien een 27 maar kan ook 47?? Torpedo is af te lezen op het remanker. In het frame zit een elektrische aansluiting. Deze loopt van het balhoofd naar het einde van de linker uitvaleind. De banden zijn Vredestein Transport Extra Zwaar in het zwart.

Met vriendelijke groet, Roolf

Sorry; geschreven met google vertaler

Plaatjes ter verduidelijking correcte positie steunen van de voordrager. Hieronder meen ik gaten te zien waar de steunen oorspronkelijk aan vast zaten:

Daarmee komt de voorkant omhoog:

9 gedachten aan “Juncker uit 1948 in Hamburg”

  1. Hallo Richard, goed scherp oog. Ik vind ook dat de vork er gebogen uitziet, maar hij moet gelijkmatig krom zijn. De fiets heeft een goede rechtuitstabiliteit en je kunt zonder problemen handsfree rijden. Het bagagerek is waarschijnlijk vastgeklonken aan het vorkjuk, een van de klinknagels zit los. Net onder het vorkjuk, vermoed ik aan beide kanten resten van een ornament of heb ik het mis?
   Is de vertaling van Google goed of niet?

   Groetjes Alex

 1. Hallo bakfietsvriendenforum

  Ik moet me eerst voorstellen.
  Ben Alex 53 jaar en woon in Noord-Duitsland op ongeveer 10 km afstand van Seedorf waar de koninklijke landmacht vele jaren gestationeerd was. Tussen Hamburg en Bremen. Ik verzamel wat oude fietsen van Göricke, Dürkopp, MIFA, Diamant, Herkules. Ik zag de bakfiets op een rommelmarkt staan ​​en kon het niet laten.

  Groetjes Alex

 2. Goedenavond
  Ik heb de F&S-achternaaf en het Williams-kettingblad van naderbij bekeken. Het nummer 47 is nu duidelijk te zien op de naaf. Het kettingblad is ook gestempeld met AJ uit 1947. Uitstekend! Echt een leuk tijdverdrijf om hier rond te snuffelen. Gewoon altijd alles vertalen is een beetje vervelend.

  Welterusten

 3. Toch loopt je voorvork op de foto duidelijk niet in lijn met je balhoofd ; hij staat achteruit gebogen ; het lijkt of er een flinke stoeprand mee geraakt is ; zit je rek vast aan de nokken op je voorvork ?
  Ik vermoed dat de beugeltjes aan het stuur afstandhouders moeten hebben om de juiste stand van het rek te krijgen icm de nokken aan de voorvork.

 4. Richard, je hebt gelijk, de afstand tussen de gaten van het vorkjuk tot het bagagerek is niet hetzelfde. Eén bout is aanwezig en zit stevig vast, maar het tweede gat is ongeveer 10 mm verschoven. Er is dus iets niet origineel. Het voorwiel heeft geen acht die veroorzaakt zou kunnen zijn door een ongeval. Zoals ik al zei, de fiets is gemakkelijk te rijden en daarom kan ik het zo laten. Hier in Duitsland is sowieso niemand zo bekend met Nederlandse bakfietsen dat het zou opvallen.
  Weet iemand afbeeldingen van verlichtingscomponenten die eigentijds zijn, misschien zou ik graag originele gepatineerde componenten willen gebruiken. Om ook de stroomgeleiding door het frame te gebruiken.

  Dus ik zit weer 4 dagen niet achter de computer, weekendgroetjes Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *