12 gedachten aan “Magneet stafiets van Chiel”

 1. En dan te bedenken dat de oorspronkelijke vraagprijs €25 was! Die man wist niet wat hem overkwam toen hij het tienvoudige kreeg.
  Vermoedelijk horen beide spatborden er niet op maar het voorspatbord kan wel vind ik. Het achterspatbord is veel te breed, van een bakfiets denk ik.

 2. Mooie vondst toe maar weer had ik ook wel graag willen ober nemen voor die prijs 25 euro☺☺
  Maar gelukkig is die in goede handen

 3. ja, de framenummers liggen dicht bij elkaar, dus de mijne zal iets minder oud zijn. Ik heb een mail aan Herbert gestuurd. Alle drie de assen zijn niet orgineel dus daar kan ik hem niet aan dateren. Misschien staat er een stempeltje in een van de balhoofdonderdelen, die lijken me wel orgineel. Maar dan moet eerst het stuur eruit. Ik overweeg de stuurbuis gewoon door te zagen. Het stuur moet zowiezo gelast worden en dan kan dat er ook nog wel bij. Mocht iemand nog een goed Magneet stuur weten hou ik me aanbevolen!

  1. De balhoofddelen kun je uit elkaar halen zonder het stuur eruit te halen. Ik zou nog even wachten met zomaar de zaag erin te zetten. Magneet sturen zijn moeilijk aan te komen (ik heb wel een voorvork liggen, maar ik denk van een gewoon frame).

 4. Ik zal hem nog niet meteen afzagen maar zoals je kunt zien is de voorvork verbogen en is het toch een stuk lastiger die in de bankschroef te zetten met nog het stuur en frame eraanvast.
  Het stuur is aan een kant geknakt en doorgesleten en aan de andere kant is het orginele deel niet meer aanwezig en is er heel lelijk een stuk buis aangelast. Als ik daar nieuwe stukken aan wil laten lassen is het toch gemakkelijker als het stuur eraf is. Ik kan zelf helaas niet goed genoeg lassen om het zelf te doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *