Juncker slagersfiets uit 1929 deel 2

Dit is een vervolg op Juncker slagersfiets uit 1929, waar de geschiedenis van de fiets ook staat beschreven. De fiets is nu in bezit van Peter Bakker. Die heeft op het forum van De Oude fiets meer detail foto’s geplaatst: https://www.oudefiets.nl/phpbb3/viewtopic.php?f=44&t=6797

Het framenummer eindigt op een M, wat bij Juncker betekent dat het bouwjaar 1929 is.

Ook op de trapasdelen staat de letter M meerdere malen ingeslagen (enkele ervan lijken een W, maar vrij waarschijnlijk ook als M bedoelt). Dit zal ook het bouwjaar aangeven. Wat dit ook bevestigd is de trapas van de Juncker (damesfiets) die Marcel in deze discussie plaatste (van nog een Juncker transportfiets uit 1929): https://www.transportfiets.net/2014/06/10/renak-uit-ruinerwolde/ Die trapas komt uit een Juncker uit 1927, en daar staan de letters K ingeslagen.

Het logo van Juncker, een leeuw met eronder een kroontje staat op de trapas. Dus die is ook nog origineel.

De voorvork heeft nog niet de bekende nokken op de kroon van de latere Juncker transportfietsen. Hij heeft wel een gladde balhoofdbuis, net als de “Renak uit Ruinerwolde“.

De pedalen zijn van JRC, niet te verwarren met JCR van Juncker. Toevallig zijn dat dezelfde initialen, maar heeft niets met elkaar te maken JRC was een pedalen fabrikant uit België.

Nog een foto van de voornaaf, het bekende buisvormige model wat tot begin jaren ’30 veel voorkomt:

2 gedachten aan “Juncker slagersfiets uit 1929 deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *