De Grootte Transportfietstoer 2018

Ik heb weer een Grootte Transportfiets Toer bedacht. Deze keer gaat het vanuit station Den Bosch Oost, omdat daar een prettige parkeerplaats is. De ingang van de parkeerplaats is aan de Zandzuigerstraat en een beetje verstopt, dus ik zou even op Maps kijken om het te verkennen.

Vanaf de parkeerplaats gaan we via Orthen en Engelen naar de dijk langs de Maas richting de Vesting van Heusden. Er zijn daar veel leuke plekken waar we kunnen pauzeren en in de Vesting kunnen we ook op het terras zitten of de Vesting bekijken. Het is daar ook leuk foto’s maken.

Als we daar klaar zijn gaan we verder langs de Maas tot we linksaf de Zeedijk op kunnen. Die voert ons helemaal langs Drunen naar de Drunense Duinen. Als we daar genoeg van hebben fietsen we weer terug naar Den Bosch Oost. Het concept is onveranderd, wat wil zeggen dat iedereen weer wat te eten mee mag nemen wat hij of zij erg lekker vindt. En dan een beetje te veel zodat iedereen mee kan snoepen. Dan hebben we weer een diverse lunch om van te genieten.

Ik stel voor dat we gaan fietsen op zaterdag 19 mei 2018. Weer om 10:30u verzamelen en om 11:00u vertrekken.
Komt allen!!

Groetjes van mij,
Charles Waagenaar

34 gedachten aan “De Grootte Transportfietstoer 2018”

 1. En ik natuurlijk ook. Het wordt waarschijnlijk de eerste fatsoenlijke tocht voor mij dit jaar, of iig na januari. Ik hoop dat dan mijn Magneet stafiets weer geheel in elkaar zit, en naar wens rijdt. Ik zit nu op klus ronde 3 aan de fiets, omdat het e.a. toch nog niet naar wens was. Er komt ook nog een ronde 4 aan, maar die bewaar ik voor de zomer, wanneer ik buiten met oplosmiddelen kan spelen: naar boven brengen van de originele lak van het frame. Eerst maar eens helemaal goed rijdend krijgen.

   1. Huh, ik wilde gisteren nog even een ritje fietsen, maar de voorband stond leeg. Echt weer een pech wiel zonder einde. 300 meter op gefietst, nieuwe binnen en buiten band, opnieuw gelakte velg, dik hoge sterkte tape als velglint etc. Geen idee waarom die lek zou kunnen zijn. Van de week maar weer eens kijken. Soms heb ik zo’n wiel waar maar vanalles mis bij blijft gaan. Nou ja. Als die niet meekan, heb ik nog genoeg keuze aan transportfietsen, maar ik hoop dat hij nou toch eens gewoon goed komt en zo blijft.

    1. Even een wieltje uit een van je andere transportfietsen lenen, probleem opgelost! (voorlopig…
     😉
     Of zou het ventiel het hebben begeven? Gebeurt veel te vaak met die moderne ventielen. Hopelijk rijdt ie weer zaterdag.

     Mijn jaren 20 projectje wordt nog kantje boord, er is nog veel te doen en weinig beschikbare tijd. Ik ben ook niet zo te spreken over de kwaliteit van owatrol deco lak. Het duurt eindeloos voor die een beetje droog is en daarnaast ziet het er uit alsof je je fiets hebt geplastificeerd… Is toch natuurlijk, op basis van lijnolie, maar dat zou je niet zeggen als je het ziet.

     1. Lijnolie hard uit tot een polymeer, een soort natuurlijk plastic, dus wat dat betreft niet zo vreemd dat het er zo uitziet. Het hard met name door invloed van UV. UV zorgt ervoor dat het diep uithard, i.p.v. alleen van buitenaf langzaam naar binnen.

 2. Ik zit er echt naar uit te kijken en hoop dat het weer meewerkt.
  Ik kom op mijn Juncker waar de trapas van gebroken was in 2016 en waar ik een week voordat dat gebeurde een spiksplinternieuwe voor had gevonden op Ebay. Dat was wel heel toevallig allemaal maar hij fietst weer als een nieuwe.
  We komen met de sprinter vanuit Nijmegen. Ik heb voor Den Bosch Oost gekozen omdat het bij centraal voor mensen met een auto niet fijn parkeren is. Bij Oost kan er makkelijk geparkeerd worden en het is lekker rustig daar. Het is wel zo dat iedereen die met de trein komt een keer extra over moet stappen maar je zou ook in Centraal aan de achterkant van het station uit kunnen stappen en dan even het stukje naar Oost op de fiets doen.

 3. …Lijkt me leuk om mee te gaan.
  Echter er is 1 probleem, ik heb een nieuwe (maart 2018) transportfiets (Sparta Pickup Deluxe ‘seven speed’ – Qua kleur meer een Trend eigenlijk – maar dit terzijde).
  Welnu, mijn vraag in deze – maak ik het dan te gek of mag ik gewoon meefietsen?

  In afwachting van uw reactie, teken ik.

  1. Hoi Jasper,

   Hoe gekker, hoe beter dus gewoon meefietsen :-o)
   Maakt helemaal niets uit met wat voor fiets je komt.

 4. Ha sportieve tran sportfiets liefhebbers,
  Omdat ik weer aan mijn heup geopereerd moet worden ben ik er deze keer niet bij.
  Sandra is deze keer de gids.
  Volgend jaar of misschien nog een keer tijdens een toer in het naseizoen hoop ik weer te kunnen fietsen.

 5. Zaterdag ben ik er niet bij, volgende keer beter! Fijne tocht allemaal en Charles: succes met je heup!

  Wim

 6. Ik was maandag op m’n plaat gegaan toen ik naar mijn werk ging en had behoorlijk last van mijn been.
  Maar het ziet er naar uit dat alles weer redelijk functioneert, dus ik ben er zaterdag bij.

 7. Sandra ,was weer super gezellig en een mooie rit
  Volgende keer Charles ook weer mee hoor!
  Bedankt iedereen !!!!!!!
  Groet Ad

  1. Hallo Jeroen,
   Dat is prachtig…een heel verslag over mijn fiets…Dan hoef ik ook niet meer te speuren naar het framenummer. Is dus al 9 jaar geleden aan bod gekomen.
   Het was gisteren hartstikke leuk jullie te ontmoeten tijdens de grootte transportfiets toer 2018.
   Sandra & Charles bedankt voor de organisatie. Jeroen jij bedankt voor het mooie Transportfiets.net dat ons allemaal verbind…
   Hartelijke groet,
   Paul Kneulman

 8. Sandra & Charles,
  Niets toe te voegen aan de woorden van Paul, leuke mensen, mooie tocht, mooie fietsen.
  Groet,
  Mark van den Broek

 9. Charles ik ken je niet, maar we hebben van Sandra de stand van zaken gehoord aangaande jou gezondheid. Ik hoop voor je op een snel herstel. De route was erg mooi en Sandra heeft het supergoed gedaan! Petje af voor jullie groep wij hebben een erg leuke dag gehad.
  Greetz Erna

 10. Leuk om de foto’s te zien en de positieve reacties te lezen.
  ‘k Hoop dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *