11 gedachten aan “Juncker bakfiets van Ronald uit 1929 deel 3: achternaaf gevonden!”

  1. Hallo Ronald,
    Gefeliciteerd dat je deze naaf met aandrijfwiel hebt gevonden! Nog niet eerder gezien. Dat geldt ook voor de F&S naaf op de laatste foto, is dat soms een vroege versie van de brede F&S motornaaf?
    Met alle mooie details vind ik het een heel bijzondere bakfiets, wanneer het zover is ben ik zeer benieuwd naar het eindresultaat. En dan lekker gaan gebruiken, je zult er veel bekijks mee hebben!
    Groet,
    Arnold

  2. Gefeliciteerd!
    Da’s een hele mooie vondst.
    Dat wordt weer wielen spaken! 😀
    Heb je al een passende velg?
    Is die van het andere wiel goed genoeg?

  3. -Charles,
    alledrie de velgen zijn voor 28 x 1 3/4 ze zijn wat dikker volgens mij dan de standaard transportvelgen.

    -Arnold,de F&S is een nos doortrapnaaf,
    gek genoeg de zelfde afmeting, de naaf voor bakfiets is ook geleverd door F&S,
    wat het wel weer makkelijker maakt voor de as want die ontbreek nog.

    -Richard, deze werd me uiteindelijk aangeboden via mp maar de advertentie stond er denk ik wel nu twee jaar op..

  4. Bedankt voor je reactie Ronald. Als je dit allemaal al hebt kunnen vinden dan komt die as ook wel een keer ergens tevoorschijn. Af te toe verbaas ik me ook wat er allemaal op MP is te vinden. We zijn geneigd om op gespecialiseerde sites te zoeken, maar het “allegaartje” MP mogen we niet over het hoofd zien. Succes met de restauratie!
    Groet,
    Arnold

    1. de as is het zelfde als
      een doortrapnaaf as, wat ik al schreef deze naaf was ook geproduceerd door F&S , ik heb wat nos assen liggen van S&F die passen perfect, alleen ik zou moet kijken of de inbouwmaat klopt, maar ik denk wel dat dat klopt

  5. uiteindelijk zijn het nog wat stappen te gaan, het frame is gespoten maar op de goedkoopste manier ( stralen, primer, lakken) dus het frame is net een maanlandschap en daar kan ik als schilder slecht tegen, dus die ga ik toch nog een keer overdoen, net als de spatborden en eigenlijk de velgen ook, de naven en cranck worden weer vernikkeld.
    het verenblad en stuurinrichting zijn al een tijdtje klaar, let wel
    ik ben met twee juncker bakfietsen bezig!
    de nos frame van Chiel oom juncker en deze uit ’29 , de nos juncker zou hopelijk deze zomer gaan rijden want ben nu bezig met het achterwiel ook met een nos 40 gaats velg en nos 40 gaats trommelrem.
    Hier komen dan 28 x 2 banden op ook nos
    aangezien ik nu in bezit ben van genoeg nos banden in deze maat kan ik daar een hele lange tijd mee doen.
    de Juncker uit ’29 heeft dan de maat 28 x 1 3/4 wel met extra dikke velgen.
    die moeten dan uiteindelijk ook nog gespaakt worden en dan pas kan ik de gehele bakfiets opgaan bouwen, die dan hopelijk volgend jaar de weg weer op kan.
    die blijft ook zo origineel mogelijk, hopelijk is het remsysteem helemaal werkend gemaakt, het remwiel zit op dit moment alleen nog maar in de kruipolie, daarmee moet het gehele systeem schoon gemaakt worden en gezwart.
    ben heel benieuwd hoe de bakfietsen rijden uiteindelijk, ik heb zelfs voor de 29’er een kleine versie van de bakkers bak die ik zo nu en dan kan verwisselen.
    kortom het zijn twee leuke projecten om aan te werken.

      1. ik ben er ook zeer benieuwd naar, nu scheelt het dat het allemaal vlak is hier in het centrum en het zal niet met een vaart gaan behalve noodstops idd maargoed het bekleden van de remband gebeurd met moderner spul waar ik me nog in moet verdiepen

  6. Ben blij voor je dat je hem uiteidelijk toch heb gevonden , komt deze uit Lexmond waar we het al eerder over hadden?

    1. Nee deze komt gelukkig niet
      uit Lexmond, dat was een drama!
      heel lang verhaal , die had ik graag willen hebben, diegene had er zelfs twee, nooit gedacht na dat verhaal dat ik er ooit nog 1 tegen zou komen, gelukkig via marktplaats bood iemand me er 1 aan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *