Transportfiets van Johan

Goedendag,

Ik ben in het bezit van de transportfiets van mijn opa. Het framenummer is 118242.

Hij was landbouwer en ik herinner me nog dat hij de fiets gebruikte als hij zijn koeien ging melken. Melkbus en ander gerei werd dan voor op de fiets gezet en met een touwtje vastgezet.

In de jaren 60 van de vorige eeuw is er een ander achterwiel ingezet. Verder is hij, denk ik, nog origineel en heeft vele gebruikssporen.

Ik heb nog een prachtige herinnering aan deze fiets. Als klein jongetje logeerde ik bij mijn op opa in Geldrop, Noord Brabant. Hij had een os laten slachten en zijn we samen met de transportfiets naar het slachthuis gefietst. Onderweg zijn we een paar keer gestopt omdat het gehobbel voor op het houten schotje me niet meeviel.

De herinnering aan het koude koelhuis, waar een kolossaal kadaver hing, staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Hij was gek op gebakken lever en wilde er zeker van zijn dat hij de lever van zijn os ontving. Ik werd met een auto weer terug naar zijn boerderij gebracht.

Ik zou graag met jullie club de jaarlijkse tourtocht rijden.

Met vriendelijke groet,

Johan de Laat

Eén gedachte over “Transportfiets van Johan”

  1. Hoi Johan,

    Wat een prachtig verhaal vertel je.
    Wat betreft dat meefietsen ben je uiteraard welkom om mee te gaan met de volgende gezamenlijke transportfietstocht.
    Die wordt hier én op het forum van de oude fiets aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *