Update militaire transportfiets van Rob deel 2

Bijna klaar!

De afgelopen week met al die sneeuw bood een goede gelegenheid om een paar mooie plaatjes te schieten van de militaire transportfiets, die nu zo goed als af is. Alles zit in elkaar. Er moeten nog wel een paar kleine dingetjes gebeuren zoals het uitlijnen van de wielen en het ruimen van de houten handvatten, die behoorlijk gekrompen blijken te zijn. Dus heb ik er maar even een paar te wijde celluloid handvatten op geschoven voor de foto’s.

Sinds de vorige update heb ik, dankzij een tip van Jeroen, nog een origineel frametasje kunnen scoren. De beugeltjes waarmee die aan het frame moet worden bevestigd zaten er niet meer bij, dus die heb ik nagemaakt op basis van de originele bouwtekening uit het ‘voorschrift rijwiel’ die Frits Duinkerke op de facebookpagina van ‘de oude fiets’ had geplaatst. Met dank aan de Praxis en m’n trouwe dremel 😉

Het enige wat nu nog ontbreekt is de achterdrager voor drie kabelrollen. Wat zou het mooi zijn als ik die ooit nog wist te vinden!

Zie eerder artikel voor de identificatie van het frame als militaire transportfiets:
Zeer oud transportfiets frame van Rob
Update militaire transportfiets van Rob

5 gedachten aan “Update militaire transportfiets van Rob deel 2”

 1. Keurige fiets zeg!
  Prachtig hoe die gebouwd is.
  Het frame oogt hoog. Is dat ook zo? Zestig of één en zestig centimeter?

  1. Het frame is 24 inch, staat ook op de zadellug ingeslagen conform het ‘Voorschrift Rijwiel’. Net iets minder dan 61 cm dus. Daar kan ik met mijn 1,87 prima of fietsen 🙂

  1. Wijzenol Industrielak zijdeglans, kleurcode G18940. Ik heb ‘m laten mengen bij de verfspecialist mbv een enorm stalenboek, deze kwam het dichtst in de buurt van de originele kleur op het zadel. Daar zat nog het grootste min of meer onbeschadigde stuk op, op de strip tussen de twee delen van het hygiënische zadel.

   Maar al te nauw luistert het niet hoor, de verfresten op het onderstel van hetzelfde zadel, de voorvork-buis, het dragertje en het tasje zijn allemaal net weer even iets anders. Niet zo gek, toen hadden ze ook nog geen computergestuurde mengmachines.

   1. Oké dankje
    Grappig dat er onderling ook kleur verschil zit nou ja een klein beetje dan
    Maar dank voor de code ik ga kijken dat ik mijn fiets ook in deze kleur ga krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *