Vreemde vork

Hoi,

Ik wil weten of iemand deze vork herkend. Het is er een met een dikke buis. Voor staat een logo van een merk in, dat heb ik ooit wel eens gezien maar weet niet meer bij welk merk te plaatsen. En achter, waar je een schroef gat verwacht, staat het nummer 135 . Nou dat er geen gat is voor een rek, dan kan een rek die alleen steunt op de vooras of een overgooier. Maar geen gat voor een schroef vanwege het spatbord? Daarom, wie herkend dit merk en voor welk type Rijwiel en hoe was de spatbord bevestiging?

Groet,
Marcel 

4 gedachten aan “Vreemde vork”

 1. Hoi Marcel, ik heb hetzelfde met dat merkje, wel eerder gezien maar geen idee wat het is.

  Maar betreffende het gat, is deze gewoon nog niet doorboord? Ik heb voorvorken gezien waarbij het gat dwars door de merkjes heen geboord is, dus vrij waarschijnlijk gedaan door de maker van de transportfiets.

 2. Nee het is een merk teken dat weet ik zeker volgens mij van ergens uit het westen ,misschien dat men op het forum van de oude fiets nog info kan verschaffen maar ik heb het ooit eens gelezen of gezien .
  En nog doorboren ,dan waarom op die plaats een nummer en merk teken gieten in plaats van op de vork buis ? .
  Waren er bij transport rijwielen nog andere methoden in gebruik om het spatbord te monteren ? .

 3. “En nog doorboren ,dan waarom op die plaats een nummer en merk teken gieten in plaats van op de vork buis ?”
  Het is een lug nummer en merkje, dus die werden op de lug aan gebracht. En dan op een plek die niet in het zicht valt. Dus daarom daar. Dat daar later een gat doorheen gaat is niet belangrijk, omdat de identificatie van de lug dan niet meer van belang is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *