4 gedachten aan “Transportfiets van Tom”

  1. Prachtige fiets. Een keer demonteren, alles smeren en weer goed in elkaar zetten en fietsen maar.
    Het lijkt of de trapas wat aandacht nodig heeft. De linker koon ligt een beetje diep wat op slijtage of verkeerde kogels lijkt. De spie zal vervangen moeten worden. Die ziet er uit alsof er of te hard op geslagen is of te veel van weggevijld is.
    De achternaaf is een Perry. Daar is waarschijnlijk niet zoveel mis mee maar even uit elkaar halen, smeren en nieuwe kogels er in kan nooit kwaad.
    De voornaaf is niet zo goed te zien op de foto’s maar daarvoor geldt hetzelfde. Smeren en nieuwe kogels er in.
    Het zadeldek is niet meer te redden maar daar is wel een ander voor te vinden. Het is een zadel voor een toerfiets maar die doen het hier ook goed. Ik zou er geen nieuw ondersteld voor het zadel voor kopen maar het oude handhaven en er een ander/nieuw dek op monteren.

  2. Als de achternaaf inderdaad een Perry is dan staat op de remhevel een bouwjaar ingeslagen. Kan ook aan de binnenkant zijn, dan zul je ‘m even moeten demonteren. Waarschijnlijk is dat de beste benadering voor het bouwjaar van de fiets.

    1. Perry naven zijn na oorlogs, met name ingevoerd in de eerste jaren na de oorlog, toen er nog geen Fichtel & Sachs naven beschikbaar waren. Deze heeft een remhevel uit 1956. De fiets is, mits de voordrager origineels is, zeker vooroorlogs. Dus waarschijnlijk is de achternaaf na de oorlog vervangen.

    2. N.b. de voornaaf is van het oude buismodel. Als dat een Fichel & Sachs naaf is, dan kan die aan de hand van het logo grof gedateerd worden. Als de conussen en as daarvan nog origineel zijn, staan daar jaartallen ingeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *