Transportfiets van José

Goedenavond ik ben José uit purmerend. Ik heb een vraag over een transportfiets die ik nu een jaar heb. Volgens mij komt hij uit 1935, 35 staat in de torpedo naaf. Vandaar ben erg benieuwd welke merk het is en of het jaartal overeenkomt met het framenummer. Ik hoop dat u mij meer info kan geven, ben erg benieuwd. Zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

José dolk.

7 gedachten aan “Transportfiets van José”

  1. Beste José,

    De datering van 1935 is heel goed mogelijk. Het is in ieder geval een vooroorlogse fiets, te zien aan het model voordrager, en het feit dat hij met een BSA type trapas (met ingeschroefde cups zie: https://www.transportfiets.net/2019/04/28/transportfiets-bakfiets-trapassen-deel-2-bsa-type/) is uitgevoerd.

    Het framenummer, met name de locatie is erg apart. Normaal staat het framenummer op de zadel lug, niet midden op de zadelbuis. Ik heb het nog nooit eerder gezien, dus ik kan er ook geen merk aan koppelen.

    De platstaf spatbordstangen, mits die origineel zijn, zijn ook typerend. Dat komt niet vaak voor. Ik weet dat Magneet die gebruikte, maar dan buitenom de spatborden. Een Magneet is deze fiets in ieder geval niet. Er zijn nog een paar andere merken die zulke spatbordstangen hebben gebruikt, maar ik weet niet uit mijn hoofd welke dat zijn.

  2. Beste Jeroen, bedankt voor de reactie is zal binnenkort kijken of ik meer foto’s kan plaatsen.
    Met vriendelijke groet,
    José Dolk

  3. Mooie fiets ook weer.
    Het zou zo maar kunnen dat de fiets samen met andere fietsen bij een bedrijf heeft gediend en dat daar ‘eigen nummers’ aan zijn gegeven om ze uit elkaar te houden.
    Zeker is dat niet maar ik vermoed dat het iets anders is dan een framenummer van de fabrikant.
    Staat er nergens anders een nummer ingeslagen?

  4. Dat klopt ik heb hem er gisteren op gezet.kijken wat het doet.mag weg voor een goede prijs maar moet niet weg.

    1. voor de bieden vanaf 300/ laat staan voor die vraagprijs van 500 hoef je daar ook geen bang voor te zijn vrees ik ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *