Transportfiets met onzichtbare verbindingen van Sjoerd

Deze fiets bevindt zich in de verzameling van Sjoerd. Het is vrij waarschijnlijk een jaren ’20 transportfiets (of ouder) gezien de ingesoldeerde achterpadden. Opvallend is de constructie van het frame, wat met inwendige lugs is uitgevoerd, die daardoor niet zichtbaar zijn. Zelfs de voorvork is geheel glad.

Het enige bekende merk dat zulke frames gebruikte is Klaas Baving, die ook adverteerde met “onzichtbare verbindingen”. Maar na discussie leek het onwaarschijnlijk dat de fiets van dit merk afkomstig is.

Mooi is ook dat de fiets nog in gevonden toestand verkeerd. Aan de handvatten te zien is hij wel waarschijnlijk nog tot in de jaren ’70 in gebruik geweest.

Eén gedachte over “Transportfiets met onzichtbare verbindingen van Sjoerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *