Bouwpakket transportfiets NOS onderdelen

Vandaag een bouwpakket opgehaald van NOS onderdelen in Tilburg, jaren op zolder gelegen. Destijds door de opa gekocht om een fiets van te maken, maar was er nooit van gekomen. Niet alle onderdelen kloppen, maar wat er wél aanwezig was, is in ieder geval NOS. Framenummer: 40775. Stuur nikkel? Lepper zadel. Rek (geen merk) en twee losse voorwielen: een Gazelle 40 gaats, en een 36 gaats met F&S naaf.

Maurice.

Herkent iemand misschien een merk van het frame, aan de hand van het balhoofd, en de voorvork?

7 gedachten over “Bouwpakket transportfiets NOS onderdelen”

  1. Hoi Richard, de bedoeling is eerst uitzoeken of het merk eventueel te achterhalen is. Iemand enig idee? Dan kijken of deze (zéker jaren 30) onderdelen daarbij horen . Met vriendelijke groet Maurice

 1. Leuk zo’n bouwpakket! Zag hem ook al even staan op Marktplaats, maar anderhalf uur reistijd en dan nog terug… was het voor mij niet waard. Succes ermee!

 2. Geweldig! Echt heel leuk en allemaal ongebruikte onderdelen.
  Het zadel ziet er overigens uit dat er wel wat mee gefietst is maar nog heel goed heel lang te gebruiken.
  Ik zou het wiel met de F&S naaf monteren en het Gazelle wiel proberen te ruilen tegen een achterwiel met een mooie remnaaf er in.
  Grappig rek ook. De bevestiging aan het stuur is net even anders dan gebruikelijk bij een Roelewiel.

 3. Ik heb het frame inmiddels mogen bewonderen en het viel op dat er een super zwaar kranckstel in gemonteerd is. Ik heb hier nog zo’n zware vernikkelde linker kranck liggen en die was minder dik dan deze. heb ik nog niet eerder gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *