20 gedachten aan “Hoorn, 2012”

  1. Dit valt volgens mij onder de categorie ‘genieten van het leven’. Als ik dit zie zou ik er zo aan willen beginnen om ‘m op te knappen. Maar ik zou er ook graag een rondje op willen fietsen zoals hij er nu bijstaat. Ooit had ik zelf een bakfiets maar die heb ik door ruimtegebrek moeten verkopen. Heb ik nog steeds spijt van. Als ik deze driewielige transportfiets zie komen alle leuke herinneringen weer terug.

   1. voor een bakfiets heb je idd veel ruimte nodig , dat is jammer , want het heeft wel iets , het is alleen jammer dat er zo weinig GOED gerestaureerde bakfietsen zijn , met een mooie eikehouten bak erop , want knoeiwerk is voor alle geld te duur , beter wat langer werk met een goed eindresultaat

    1. Jonathan begrijpt het. ‘heerlijk doorleeft’. Dat is precies wat het is. Het leeft. Ik zou er zo en schilderij van kunnen maken. Precies zoals hij er bij staat. Je kunt er zo een verhaal bij bedenken. Dus als Marjolein me daar een goede foto van toe kan sturen (het liefst de bovenste foto) zul je dit monument straks nog in olieverf op doek terug zien.

    2. eikenhouten bakken? veel te duur en te zwaar in die tijd. vaak werd er iepenhout voor gebruikt. heeft ook “spiegetjes” in het hout. lijkt dus wel wat op eiken.
     eventjes “ter leehringe ende vermaeck”.
     met vriendelijke en zonnige groet,
     vandaag weer eventjes lekker gefietst op de bakfiets,
     Anne de Jager

 1. het is een mooi plaatje met een verhaal , daar heb je gelijk in ook een schilderij ervan zal mooi zijn het geeft een soort van JOPIE HUISMAN idee ; maar het doet mij een beetje denken aan een mobiele aanlegsteiger

 2. Deze bakfiets is van een vriend van mij en hij gebruikt hem o.a. om oud ijzer mee naar de plaatselijke handelaar te brengen.
  Net als mij is hij dol op oude transport- en bakfietsen.
  Ik heb hem laatst ook al gezegd dat het lijkt als of de achterbrug is afgezaagd.
  Ik ben benieuwd wanneer mijn bak- of transportfiets door iemand wordt gefotografeerd en hier geplaatst 😉

  http://herald9.home.xs4all.nl/photo/HDR/index.html#P1080514_5_6_tonemapped-BorderMaker.jpg

  1. Een mooie foto. Je ketting heeft wel wat aandacht nodig!
   Ik herken op de andere foto’s de trekker van Nico. Bovenstaande bakfiets, is die soms van Guy? En brengt hij de rest van zijn fiets niet naar het oud-ijzer?

   1. De bakfiets is inderdaad van Guy, net als de trekker van Nico is!
    En die ketting, ach, de enige aandacht die hij nog krijgt is een enkele reis vuilstort, dankzij het strooizout.
    Gewoon een nieuwe er om en we rijden weer.
    Ik zoek eigenlijk nog wel een as voor mijn voorwiel, 1 die breed genoeg is om in de vork van mijn Gazelle te plaatsen.

 3. Helaas is de bakfiets op bovenstaande foto’s verleden jaar door de politie in beslag genomen.
  De eigenaar heeft me verteld dat hij daarna is vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *