De laatste keer!

Hoi,
Ik ga weer aan een transsportfiets project beginnen voor de vierde keer, de eerste was een duitse transsportfiets, die had ik opgeknapt toen ik 15 was, die heb ik gehouden tot mijn 17de jaar toen kon ik ‘m ruilen tegen een originele gazelle, met gazelle spekbanden…..daarna weer verkocht, toen rond mijn 30ste geloof ik de magneet gekocht waar hier op de site wel foto’s zijn te vinden.
Dus nu voor de laatste keer een nieuw project en dit keer is het een Eysink uit ’29, bij deze zoek ik gelijk het crank met de letters eysink …en het rek…
Dit wordt een leuk project, het is een mooi frame ontwerp en we gaan eens kijken hoever we nu komen met dit project anno 2011…
Ik was al niet in de “goede” jaren begonnen met mijn hobby maar toen was er een hoop te vinden, witte vredestein banden waren nog wel te vinden, net als oude fietsen makers….dus deze keer is het echt een uitdaging om de fiets weer zo origineel mogelijk te maken.

mvg. Ronald


Nagezonden aanvulling:

Hallo,
ik weet niet of dit nu aankomt maar ik had al een stukje gestuurd over mijn nieuwe aanwinst een Eysink transsporter uit ’29 nu kwam ik tijdens de demontage al het eerste probleem tegen…
het schroefdraad van de voorvork is naar de gootjes, een heel klein stukje zit er nog aan maar niet goed genoeg om de conus aan te draaien…gelijk mijn vraag hierbij is heeft er iemand z’on voorvork liggen…!
Dan mijn tweede vraag, is op de foto hier op de site van de Eysink super standaard zie je een hele mooie crank net als de Gazelle fietsen maar dan met de letters Eysink, daar ben ik ook op zoek naar…
Laatste vraag, ik zoek nog 1 goede witte vredestein transsportfietsband, ik heb er al 1 gevonden nu de andere nog…

mvg. Ronald

7 gedachten aan “De laatste keer!”

 1. Hoi Ronald

  Hopenlijk niet “de laatste keer ” ! maar een begin van vele je wordt namelijk gaande weg door ervaring steeds beter .

 2. Hoi Ronald,
  Prachtig frame inderdaad en jammer van de voorvork. Is het geen beter idee om van een andere vork waar de vorkpoten niet meer van deugen een stuk voorvorkbuis af te zagen en op jou Eysink vork te lassen?
  Als je dat zo laag mogelijk doet en je zet er een stukje dikwandige pijp in dan moet dat stevig genoeg zijn lijkt mij.
  Sommige fietsmerken hebben dat als originele versteviging in de buis zitten dus ik zou niet weten waarom jij dat ook niet zou doen.
  Het is ook een vrij lange vorkbuis. Daar zijn er niet echt veel van lijkt mij.
  Goed plan?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi,
   ja ik denk wel de laatste keer dat ik zo’n fiets aanschaf om ‘m op te knappen,
   als ik dan nu kijk waar je de spullen vandaan moet halen, altijd wel weer de sport natuurlijk,maar 10 jaar geleden kon je bij cito gewoon nog twee witte banden kopen, je betaalde er wel naar maar het was te doen, ook had je nog van die lokale ouw knarren die nog wel wat op de plank hadden liggen, zo had ik eens een gloedje nieuw transsportfietsstuur gevonden wat ik dan zo mocht meenemen.
   Het is dan nu wel een leuke uitdaging,ik kijk om de minuut op deze site zo leuk is het weer….
   Wat de voorvork betreft , ik heb een vervanger gevonden, alleen de “oortjes” overzetten, en misschien busjes er op zetten voor het rek en dan een tapeindje erin draaien….
   Zo had ik bij de joka ook de draadeindjes op het stuur gelast, tja vind maar eens zo’n stuur, na het vernikkelen was er niks meer van te zien of het niet origneel was…
   we komen er wel weer uit, ook de goede hoop dat ik het “Eysink” tandwiel ook vind….
   ik denk alleen niet dat ik het gaat redden voor de grote transsportfietstoer, maar het wel een streven….

   grt Ronald

   1. Hoi Ronald,
    ’t Is nu wel weer leuk om van oude onderdelen weer goed bruikbaar materiaal te maken.
    En als het om onderdelen gaat dan is er nog wel het een en ander te vinden.
    Je moet er natuurlijk wel voor betalen maar dat was 10 jaar geleden ook al zo, toch?
    Alleen banden en leren zadeldekjes vervangen wordt moeilijk. Alhoewel ze die bij Lepper ook nog wel willen leveren.
    Ik ben over gegaan op de Fat Franks van Schwalbe. Daar ben ik tot nog toe tevreden mee.
    Ik hoop jou met je fiets te zien de 15e. Zou erg leuk zijn. Het is een mooi frame.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  2. Die truc werkt, balhoofdpen aanlassen met een bus erin, heb ik eerder gedaan. Als iemand dat nodig heeft (en in de buurt van Amsterdam zit) kan ik dat wel doen.
   E-mail adres bekent op webstek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *