3 gedachten aan “Brochure Eysink Fabrieken Amersfoort 1930”

 1. Zelfs 28 x 1 1/2 wielen kunnen dus origineel zijn.
  Ook hier weer uitgerust met spaak 13. Ook bij de losse transportnaven in de groothandels catalogussen die ik heb staat dat ze voor spaak 13 zijn. Waarom zijn dan zo’n beetje alle transportfietsen die ik zie dan uitgerust met spaak 12 ? Of is dat iets wat na de oorlog in gebruik is gekomen ?
  Gr. Erwin

 2. Inderdaad daar hebben we het wel eens over gehad .
  En je ziet het meer bij ver voor oorlogse fietsen die 28 maal 1 1/2 in de folders.
  In de jaren 30 werden 28 maal 1 3/4 en 26 maal 2 de standaard .
  Bij Gazelle valt me op dat bij de 28 er modellen meestal ook spaak 13 is gebruikt dus ga ik er van uit dat dat bij Gazelle standaard was en door ervaring bij reparaties door fietsen makers meestal de spaken werden vervangen door de dikste mogenlijk .
  Transportfiets -zware belasting -dikkere spaken -te vreden klanten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *