18 gedachten aan “Lentefoto’s”

  1. Die transfer is er op geplakt met blanke vernis. Op de achterkant smeren, beetje laten drogen tot ie plakt en dan plaatsen. Aan het einde nog een laagje vernis er overheen.

   Dat ding bij de dynamo is een bel die je met een hendeltje op het stuur tegen de band duwt en daardoor continue rinkelt als je rijdt. Dan kon je vroeger horen of de slager/bakker er aan kwam.

   1. goede info. wat is de naam van zo’n bandenbel?
    hoe heb je hem gevonden, ik ben ineens ook op zoek naar zo’n bel XD

    1. Haha,ja cool is die bel he? Zit ook een net rinkeltje in. Ik heb hem van Marktplaats. Nieuw uit oude voorraad, vooroorlogs meen ik. Hij zat zelfs nog in het doosje. De tekst op het doosje is Frans en dan heet het een “Tourbillon Vertical”. Je ziet ze wel vaker op oude transportfietsen.

   1. Je hebt h,n toch gerestaureerd gekocht,dus niet zelf laten verchromen??
    Wel een hééél mooi ding!!
    Ik vond het met de mooie mand nog beter staan!!
    Gr Ad

    1. Ja klopt, de credits voor het restaureren zijn voor de vorige eigenaar. Ik ben gewoon de gebruiker en in de dagelijks leven is die bak handiger dan een mand. Je gooit de boodschappen er zo in.

 1. Prachtige fiets, maar zo’n achterlicht monteer je toch op de schroeven van je spatbordpooten? Het is misschien kwetsbaar. t Is dan meteen ook horizontaal geplaatst.

  1. Ja Renee, dat klopt, vindt het ook niet echt mooi, maar Simplex heeft dat in die tijd zo ontworpen. In de originele folder werd de fiets verkocht met een reflector op die plaats en die stond toen ook een beetje naar boven.

 2. Michiel

  This een pracht fiets ,een mooi detail is die transfer op het spatbord !.
  Alleen het gemonteerde Baken achterlicht zit een tikkie scheef .
  Deze hoort te samen met de spatbordstang met de schroeven hiervan te worden bevestigd .

 3. hallo michiel…mijn fiets zou wisselen met simplex neo kruisframe? sorry my nederland languange not good enough cause I only used google translate. thx

 4. Hoi Michiel wat een mooie fiets zeg. Ik heb al wat tijd besteed om ook zo’n model te vinden maar dat wil nog niet echt slagen. Weet jij misschien nog een adres hiervoor. Tevens heb ik een vraag over de foto’s die je in de lente hebt gemaakt kan ik je hier over mailen? mijn mail adres is bondjack44@hotmail.com.
  Groet Jacob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *