De Simplex van Michiel van Hoorn

Transportfiets

Transportfiets

Hallo!

Op markplaats deze gerestaureerde Simplex transportfiets gekocht. Het zou de fiets van een slagerij uit Epe geweest zijn. Ook zat de oude mand erbij.

De vorige eigenaar heeft er veel werk aan besteed. Veel onderdelen opnieuw verchroomd, het frame laten spuiten, nieuwe banden etc. De oude verlichting van Bosch werkt nog perfect. De mand zit vol met houtworm-gaatjes, maar daar is hij voor behandeld.

Er miste alleen een onderdeel in de achternaaf waardoor hij niet fietste. Ik heb hem naar de fietsenmaker hier in Aalsmeer gebracht, en die had toevallig zo’n onderdeel liggen op zolder omdat hij zelf ook een transportfiets aan het opknappen was. Ik was hem een dagje kwijt, maar nu is hij weer als nieuw. Hij fiets echt geweldig, net een nieuwe fiets, geen rammeltje te horen.

Naar mijn weten zijn alle onderdelen origineel, maar ik ben geen kenner. Als iemand iets ziet, dan hoor ik dat graag. Het enige wat ik nog mis zijn oude handvaten. Die zijn voor een 24mm stuur niet makkelijk te vinden. Tips? Ook zoek ik nog een oud Lepper Primus
zadel met de grote veren. Ik kan wel een nieuwe kopen, maar dat vindt ik niet mooi.

De spuiter heeft ook over het framenummer heen gespoten. Je kan nog de contouren van een 6 cijferig nummer zien dat begint met een 1 en eindigt met een 7. Op internet gechecked, en dan zou hij uit 1936 komen. (!) De vorige eigenaar zei dat hij dacht dat de fiets van voor 1940 was. Weet iemand een goede tip om het framenummer weer netjes te voorschijn laten komen? Zomaar een beetje schuren vind ik zonde.

Al met al dus erg blij met mijn “nieuwe” transportfiets fiets. Hij staat in de garage en ik fiets er alleen op als het droog is. Ik vind het toch wel een bijzondere fiets en wil er nog lang van genieten.

Mvg Michiel uit Aalsmeer.

Transportfiets

Transportfiets

Transportfiets

11 gedachten aan “De Simplex van Michiel van Hoorn”

 1. Ziet er zeker goed uit. Nu nog een foto van de andere zijden.

  Mis je niet een deel van je balhoofd of lijkt dat zo door de foto?

  Hopen dat hij ook zo mooi blijft

 2. Hey Bas, wat grappig om daar een foto van mijn fiets te zien! Jammer dat mn Indonesisch zo slecht is. Zo te zien zijn de Simplexen erg populair daar.

 3. hallo
  ik ben vincent ik zelf repareer bromfietsen
  en ik spuit ze self ook en het probleem van frame nummer kennen
  we maar al te goed ik self heb ook een simplex staan waarschijnlijk van 1930 ik weet het niet zeker want heb hem nooit getjekt
  maar goed het frame nummer kun je proberen te teken of wel te krassen door een papiertje over het frame nummer te leggen en dan zachtjes erover heen te gaan met een potloot of een kleurtje wil je hem nu echt zien dan zul je de lak een beetje weg moeten krassen of schuren en daarna dun met zwart over verven of met blanke lak behandelen
  ik hoop dat je er iets aan hebt
  groetjes vince

 4. aan alle die intresse hebben ………..

  heb hier een lepper fietszadel type primus liggen.
  mag weg voor goede prijs of wil het wel ruilen ……..

  groetjes Anouck en Elise

 5. Hallo,
  Ik google op internet op zoek naar bijzondere fietsen en kom o.a. bij jou uit. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de fotoacademie in Amsterdam en wil graag een serie maken over Nederland fietsland waarbij ik mensen op de foto wil zetten met een bijzondere fiets. Ik zou het erg leuk vinden als je hieraan mee wilt werken.
  OP mijn website kan je mijn tel nr vinden.

  Gr Nienke Meek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *