Transportfiets met 28×2″ “Tractor Transport” banden

Update: Eerder had ik een artikel over deze fiets geplaatst die op marktplaats stond. Er zitten 28×2″ “Tractor Transport” banden op de wielen. Er zijn vrijwel geen transportfietsen bekend met 28×2″ wielen, dus dat maakte de fiets vrij uniek. Ook zijn deze banden in goede staat erg zeldzaam.

Echter, Ronald had deze fiets gekocht voor de banden, om ze te gebruiken op zijn bakfiets. Echter na aanschaf bleken de banden stuk te zijn gesneden. De wielen waren gewoon 28×1,75″, en de randen van de banden erafgesneden om ze op de velgen te kunnen plaatsen. De banden blijken dus volledig onbruikbaar. Dus wees voorzichtig met wat je op marktplaats koopt, want je kunt rare verknoeiingen tegenkomen.

10 gedachten over “Transportfiets met 28×2″ “Tractor Transport” banden”

 1. ook op mijn phoenix[toen] lagen die tractor transportbanden ik kocht er 2 n.o.s tegelijk bij toeval en heb er de velgen bij gezocht dat is makkelijker als andersom want velgen zijn er zat , toch met geduld is alles te vinden daar ben ik van overtuigd .

 2. Dit was de eerste transportfiets die ik tegenkwam met die dikke banden. Het is niet bekend of de fiets met die wielen zo uit de fabriek of van de dealer is gekomen. Ik denk het niet eerlijk gezegd maar ze zaten er al lang op, dat wel.
  Het fietste ongemeen zwaar overigens. De fiets staat tegenwoordig in een etalage ergens in Waalwijk. ‘k Weet niet precies waar.

  1. Interessant. Ik zie ook eronder de vermelding dat de PTT 28×2″ wielen gebruikte op hun transportfietsen. Dus wie weet zijn dit PTT fietsen. Ik zou liever ook 28×2″ wielen hebben gehad als de moderne 28×2″ banden erop zouden passen. Die velgen zijn een stuk sterker en minder gevoelig voor slagen. Echt zwaarder zou het niet moeten fietsen, zeker niet met moderne 28×2″ banden mits voldoende druk natuurlijk. Iets lichter zelfs dan 26×2″.

 3. ondertussen heb ik de fiets gekocht maar , helaas is dit een zelfknutselband geweest,op het eerste gezicht niet opgevallen, eenmaal thuis wilde ik de banden eens oppompen en bleek dat er bij beide banden een flapje naast hing, dus ik baalde al dat misschien de metalen ring kapot was, toen bleek er dus helemaal geen ring meer in te zitten maar in z’n geheel uitgehaald is en over een nieuwere fietsband geplakt is puur voor het uiterlijk denk ik zo.
  de banden had ik graag voor mijn bakfiets willen hebben,
  tijdje geleden opgelicht door iemand die dus zogenaamd deze banden had en nu dit, er rust ook nog eens een vloek op de maat 28x 2👎🏼 nu hen ik er nog twee te gaan dus wie weet is dat wel wat…

 4. ook ik had intresse in deze fiets maar je was me [achteraf gelukkig ] net voor banden in bruikbare staat liggen niet voor het oprapen ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *