Maxwell kruisframe van Abram

Deze stond eerder op marktplaats, zie artikel. Inmiddels in bezit van Abram.

Volgens Herbert zit er geen logische volgorde in de Maxwell framenummers. Maar ik vermoed dat het wel geldt voor de 30000 serie. We hebben een gedateerde melkfiets uit 1940 met framenummer 38192. En er is een kruisframe met framenummer 32816, die op zijn vroegst van 1935 is (maar kan ook later), toen Maxwell het kruisframe model introduceerde. Als dat een oplopende reeks is, dan zal deze fiets daar ergens tussenin zitten. Er zijn meer Maxwells nodig uit de jaren ’30 met datering om dit te kunnen bevestigen, want de huidige beschikbare informatie is nog te beperkt om dit met zekerheid te zeggen. In ieder geval zijn Maxwell kruisframes van 1935 tot ca. 1940 geproduceerd.

Luchtig en krokante voorvelg:

De achternaaf is uit 1955, en vrij waarschijnlijk dus niet origineel:

Het zadeldek is origineel Maxwell, maar in slechte staat:

Het zadeldek was slecht en is vervangen:

De platstaf spatbordstangen zijn nog origineel.

De fiets inmiddels:

4 gedachten aan “Maxwell kruisframe van Abram”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *