Maxwell kruisframe op marktplaats

Deze roestige, maar verder nog vrij originele Maxwell (?) kruisframe stond eventjes op marktplaats, maar was ook zo snel weer verdwenen:

Waarschijnlijk een Maxwell, te zien aan de afstand tussen de twee onderste buizen bij het balhoofd (bij Juncker staan die dichterbij). Heel zeker weet ik het niet, omdat de voorvork niet de kenmerkende twee groefjes heeft.

12 gedachten aan “Maxwell kruisframe op marktplaats”

 1. tja, ik ben blij dat ik al wat verder ben dan zoals deze er uit ziet, wat wel klopt bij die van mij is dat de onderste twee buizen dus ook niet precies parralel lopen

 2. hopelijk komt de fiets hier nog een keer voorbij door de nieuwe eigenaar, de geschiedenis is dus dat deze tussen een vracht oud ijzer zat van een paar dagen geleden, fietsen staan dus gewoon nog her en der in tuinen en zolders, kwestie van tijd….

   1. Ik kwam ook weer een transportfiets tegen op weg naar mijn werk, toen ik een kleine detour moest maken vanwege wegwerkzaamheden. Die blijkt nog wel dagelijks gebruikt te worden, want in de midda staat hij er nooit. Niet alle transportfietsen die buiten staan staan daar voor de sier.

 3. Hoi Jeroen,
  Nee gelukkig niet. Maar ik moet zeggen dat het aantal in het wild voorkomende transportfietsen, tenminste in Amsterdam, de laatste 10 jaar behoorlijk is geslonken. Ik had en heb in mijn hoofd een stuk of 10, 15 plekken waarvan ik wist dat daar een transportfiets buiten stond. Nu zijn daar nog maar zo’n 5 van over…..
  Groet, Arnold

  1. ik heb even gekeken het is zeker een maxwell want een junker heeft het balhoofd lug uit 1 stuk terwijl maxwel de onderste balhoofd lugs 2 zijn om de onderste buizen aan het blahoofd te bevestigen

   frame nummer zegt ook al voldoende als je kijkt bij de andere maxwell kruisframes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *