Maxwell Duplex carrier van Stuart

Ik bezit even vrij complete Maxwell Duplex bakfiets en ben op zoek naar andere liefhebbers voor onderdelen/reparaties etc. Amsterdam en omgeving. Alvast bedankt voor je reactie! Stuart.

4 gedachten over “Maxwell Duplex carrier van Stuart”

  1. Beste Stuart,

    Wellicht een goed startpunt is te kijken naar dit restauratie project, of eerder wederopbouw van een Maxwell Duplex van Robis uit Dordrecht: http://www.transportfiets.net/2018/05/15/maxwell-duplex-bakfiets-van-robis/

    Hij legt ook vast waar hij alles vandaan haalt.

    Wees wel gewaarschuwd, vele bakfiets specifieke onderdelen zijn vrijwel niet meer beschikbaar. Met name trapassen en crankstellen zijn berucht hierom. Die zijn zeer zeldzaam, maar om het moeilijker te maken zijn er 101 verschillende maten die niet op elkaar passen. Daarbij heeft de Maxwel Duplex ook nog eens 45,4mm cups, terwijl 45,0mm de norm is. Die cups zijn er niet meer.

  2. You may ask around at Workcycles (Lijbaansgracht 32B-Hs), they’re pretty busy but know their thing.

  3. Hoi Stuart super cool dat je ook een Maxwell Duplex hebt. Ik heb er pas 1 volledig opgeknapt uit vooral niet orginele onderdelen omdat ik enkel een kaal frame had. Maar ik had wel veel oude bakfiets onderdelen liggen zoals wielen en bladveren. Toch ziet hij er aardig orgineel uit nu. Alles is in inches aanrader is de folders uit 1939 te bekijken op deze site. Vragen zijn welkom . Heb jij een 28 of 26″ achterwiel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *