3 gedachten aan “Gazelle uit 1960 van Ton”

 1. Beste Ton, zoals je ziet heb ik al een jaartal bepaald aan de hand van het framenummer, namelijk 1960. Het laatste framenummer uit 1960 is 1.503.000 en het laatste framenummer uit 1959 is 1.420.000.

  Gazelle maakte transportfietsen in deze tijd in twee uitvoeringen, met 28 inch wielen en zoals deze met 26 inch wielen (wat duurdere optie). Aan deze fiets zijn in de loop der tijd wat onderdelen vervangen zo te zien. Het stuur en het crankstel zijn niet van Gazelle. Het oorspronkelijke stuur was zwart, en wat minder hoog opgebogen. Het oorspronkelijke crankstel had vier springende gazelles in het kettingblad. Dat gebeurt natuurlijk vaak met zulke werkpaarden, waar in de loop der tijd onderdelen werden vervangen, of aangepast.

  In de prijscouranten (zie http://www.transportfiets.net/2018/03/25/overzicht-prijscouranten/ ) kun je de ontwikkeling van Gazelle transportfietsen zien, met 1956 als laatste. Daarna is de transportfiets ook hetzelfde gebleven.

  Dit is nog een mooi voorbeeld van eenzelfde transportfiets van ongeveer dezelfde leeftijd die nog nooit gebruikt lijkt te zijn, met zelfs nog de originele banden. Daar kun je goed zien hoe de fiets oorspronkelijk uit de fabriek kwam:
  http://www.transportfiets.net/2013/02/21/transportfiets-van-tinus/

  Is er nog iets bekend van hoe en waar de fiets vroeger is gebruikt?

 2. Geachte Jeroen,
  Wij hebben een Gazelle transportfiets uit 1963 staan met 28 inch
  wielen. Weet u welke bandenmaat daarop zat?
  Nu lees ik (met moeite) 37 X 622, en dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk voor een transportfiets uit die tijd.
  Ik hoor graag van u, bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *