Lely & Co. Den Haag, 1909

Lely & Co. – Den Haag

Rolstoel brancard

Fabriek van Rijwielen voor Invaliden en Rijwiel-Brancards.
Paviljoensgracht 25 – ‘s-Gravenhage.

Lely’s Invaliden-Rijwiel No. 4.

Deze machine is voor een invalide, die zichzelf niet voortbewegen kan en wordt op de gewone wijze door trappen voortbewogen, daar de versnelling zeer laag is loopt deze zeer licht, zoodat het voertuig zowel door Heer als Dame kan bediend worden.

Prijs f 250,-

Rijwielbrancard

Waar onze reputatie als fabrikanten van alle soorten van rijwielen voor invaliden reeds sedert vele jaren gevestigd is en deze overal en bij honderden in gebruik zijn, twijfelen wij niet of onze zoo practische en bruikbare brancard zal ook met vertrouwen gekocht worden en ons werk met succes bekroond.

De algemeene uitvoering, volgens de gegevens van Dr. De Mooij, is als volgt:

Alles vervaardigd van 1e klas materiaal; houtwerk donkerblauw met roode bies; ziekenraam van gegalvaniseerde stalen buis, voorzien van draagbanden en vastliggers met waterdichte kap.
Voor zittend gebruik voorzien van leeren kussens.
Ruime bergplaats voor verbandmiddelen.
Verder geëmailleerd en genikkeld en voorzien van transportbanden, gereedschap en 2 lantaarns.
Wij houden steeds een brancard voorradig en beschikbaar voor proef.

Prijs der complete Lely Rijwielbrancard f 275,-

Wij ontvingen een bestelling van 20 brancards voor Ned. Indië.

Eén gedachte over “Lely & Co. Den Haag, 1909”

  1. Zomaar wat aan het googlen en ingetypt Paviljoensgracht Den Haag. En wat zien ik? Fa van de lely. De eerste 5 jaar van mijn leven boven deze werkplaats/showroom gewoond. Mijn Opa de hr. Raven was daar monteur/ verkoper. In mijn jeugd veel met deze wagens rond gereden op het binnenplaatsje achter de winkel. Wij woonde op 31 en mijn Oma op 29 dus hoefden we nooit naar buiten om op visite te gaan. Onze woningen waren door de garage met elkaar verbonden. Pracht panden waren het. Zonde dat deze zijn afgebrand. Mocht U foto’s of wat dan ook in bezit hebben dan hou ik mij van harte aanbevolen. Wijzelf hebben hier maar bar weinig van.
    m.v.g. H van Ooijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *