Lely 1928

No. 116: Ons Transportrijwiel

is van eerste klas grondstoffen door ons zelf vervaardigd. De vorkstend is onbreekbaar. Ondereinde der vorkstend heeft een wanddikte van 4 à 5 m.M.
Het is gemonteerd met transportbanden, bagagedrager en Lepper zadel.


Met dank aan Marcel, Sjoerd & Velorama.

4 gedachten aan “Lely 1928”

 1. Als je zo naar die voorvork kijkt, zie dat (zoals er hier in de buurt gezegd wordt)’ er gang’ in die fiets zit. Dit lijkt mij een lichtlopende fiets te zijn.
  Gegroet Peer

 2. Hoi Marcel,
  Nee, dat bedoel ik niet. De scheppende vork is een vork waarvan het onderste gedeelte ineens wegloopt van het frame af en bijna in een hoek van 70 graden wegbuigt van zijn schuine stand. (Het valt op dat de voorvork van de ‘Jordanese’ fiets zeer recht staat.) Wat ik bedoel is de schuine stand van de gehele voorvork. Als ik zo via de folders vergelijk staat de voorvork van deze ‘Lely’ 5 graden schuiner dan de voorvork van de FLEVO. Die schuine stand noemen ze bij ons de ‘Gang’
  Groeten Peer


  // Deze reactie was onterecht in de spam beland en is teruggeplaatst.

 3. Hallo Marcel,
  Ik heb dat artikel bekeken, maar dat bedoel ik niet. Bij deze ‘Scheppende voorvork’ loopt alleen het onderste gedeelte ineens van het frame af. Ik bedoel met ‘gang’ de schuine stand van de voorvork ten opzicht van de liggende framebuizen. De voorvork staat bij deze fiets plus minus 5 graden schuiner dan bij de FLEVO. (Het kan ook optisch bedrog zijn.)
  Gegroet Peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *