12 gedachten aan “Eenheidsrijwielbanden, 1940”

    1. Heb genoeg meegemaakt om toch met weemoed aan die tijd terug te denken. Wie had ooit verwacht dat de benzine F 3,66 (€1,80)zou gaan kosten? en dat je meer dan F 13,= (€6,00) voor een pakkie shag moest geven?

      1. Klopt Peer alles word erg duur, maar in de tijd dat onze fietsen gebouwd werden, hadden de meeste mensen geen auto en hoefden zij zich niet druk te maken over de prijs van benzine. Maar ik denk niet eens zo zeer aan de prijzen maar wat denk je van de hard werkende mensen die zich 1 maal in de week goed waste. En niet veel vaker schone kleren aantrokken. Ik geloof niet dat ik terug wil naar de jaren 30-40 van de vorige eeuw.

  1. achteraf romantiseer je dingen , terwijl het op dat moment ook niet alles was dus geniet van vandaag want van vroeger ligt het kerkhof vol….

  2. leuk vroeger !!! alles was beter .. of toch niet ? de prijzen waren beter of toch niet . je verdiende ook minder.. vroeger terug naar die oude tijd lekker 6 dagen in de week weer werken .toen de zaterdag nog een gewone werk week was .. nee geef mij maar nu, maar ik snap het hele verhaal wel maar het is alles of niets en niet alleen de goede dingen van vroeger er uit willen pakken.

    groetjes helmut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *