Carideng Transportbanden

Vandaag 2 nos buitenbanden gemonteerd op mijn Gazelle Doortrapper uit 1949 .
Het zijn Carideng transport banden made in Belgium.
700 × 45 C 28 × 1⅝ × 1¾ .
waren erg verweerd en verkleurd heb ze eerst gereinigd.

Groet Marcel


Noot. Enige historie van de site van Hercorub:
Ooit een diamantslijperij, dan sinds 1924 een rubberbedrijf, de eerste jaren nog onder de naam “NV. RADIUM” en daarna “CARIDENG” tot aan het faillissement in 1981 en uiteindelijk, op 07/09/1981, de start van “HERCORUB”.

8 gedachten aan “Carideng Transportbanden”

 1. HALLO MENSEN,
  KUNNEN JULLIE MIJ HELPEN AAN 2 BANDEN MAAT 24X2,50 VOOR TRIPORTEUR.
  NB.DIT IS NIET DE ZELFDE MAAT ALS EEN KINDER MTB.
  HEB ZE NODIG VOOR IN CARNAVAL TE RIJDEN.
  DANK BIJ VOORBAAT.ERIK D’EER.

  1. Hoi, Erik
   Welke velgmaat heb je dan wel ? Zo’n kinder atb met 24″ wielen heeft 20″ velgen, heb jij misschien 19″ velgen ? Zo ja, zal je richting klassieke brommerbanden moeten kijken. 23 x 2 brommerbanden hebben ook 19″ velgen. Brommerbanden voor 19″ velgen heb je in 2″ 2,25″ en 2,5″. Mocht je een andere exotische/uitgestorven maat hebben, kan het lang ( jaren ?) zoeken worden. Ik zoek zelf al jaren naar 24 x 1 1/2 x 2 ballonbanden voor een frans damesfietsje wat ik heb. Ik heb er nu 24 x 1 1/2 x 1 3/4 solexbanden op zitten die nederlandse en franse solex clubs opnieuw hebben laten maken. Ik heb domweg geen ander alternatief. Mocht iemand ze hebben, ik hou mij aanbevolen. Dus Erik, kijk even welke velgmaat je hebt. 24 x 2,5 kan meerdere velg diameters hebben.
   Gr. Erwin

 2. Hallo lieve mensen,

  Ik heb een oude stootkar aangekocht en ondertussen gereviseerd.
  Alles ok behalve de banden.
  Deze die erop stonden waren in slechte staat, scheuren etc…

  Ik zoek mij rot in Belgiê en in Nederland ( ondertussen Duitsland en England ) maar zij zijn niet te vinden !!!

  Michelin 24 x 2.50 ( buitenband )
  Michelin 24 x 2 1/4 ( binnenband )

  Ik heb uit pure noodzaak de banden langs binnen moeten toemaken, volledige binnenkant met doeken en Tec 7 & andere producten zodat de binnenband niet kan wegkruipen en ontploffen.
  Want de 1é keer ontploften zij beiden.

  Wie weet waar ik deze banden WEL kan vinden ?

  Dank & groeten

  François ( Mechelen – Belgie – 0475 438841 )

  1. Dat klinkt als een ongebruikelijke maat. Ik heb geen idee sorry. Weet je misschien de ETRTO maat of binnendiameter band? Dat helpt met zoeken naar eventuele alternatieven die ook op de velg zouden kunnen passen. Als je echt niets vindt, dan is het overstappen op een andere velgmaat. Sommige bandenmaten bestaan gewoon niet meer, en dan zijn er weinig andere mogelijkheden. Behalve zelf een band op maat te maken, bijvoorbeeld door een bestaande band in te korten

 3. Ik zoek vier witte banden oor een trapauto desnoods met binnenbanden
  Op de oude buiten band staat gemarkeerd carideng 11×2 anders niets meer.
  geef me een seintje Dank U

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *