Oud en nieuw

Beste transportfietsliefhebbers,

Na op jullie site vele artikelen gelezen te hebben over verschillende transportfietsen, wil ik graag mijn nieuwe aanwinst met jullie delen.
Ik heb deze fiets afgelopen via Marktplaats gekocht voor 225 euro en weet inmiddels ook dat de fiets zeker niet in de origine staat is.
Er zitten behoorlijk wat nieuwe niet-originele onderdelen op waaronder een niet-origineel stuur, naven en spaken( schat ik zo in), velgen, voordrager, etc. Ik denk zelfs dat alleen het frame origineel is (deze is ook opnieuw gespoten of geverfd. Desondanks fietst hij prima en ben ik er erg blij mee.
Wellicht wil ik toch graag een aantal dingen gaan vervangen en dan ook met originele / degelijkere onderdelen.
Graag zou ik willen weten uit welke tijd de fiets (het frame) komt en wat voor merk het is.
Wellicht op de foto van het frame het nummer niet goed is te lezen, maar het nummer is: 58198
Ook ben ik benieuwd of jullie mij kunnen vertellen of de wielen,(naven en spaken) die er nu op gemonteerd zitten een zware lading kunnen dragen, aangezien ik van plan ben om de voordrager te vervangen voor een stevigere / oudere / bredere, zodat ik hier een grote oude bakkersmand op kan monteren zodat ik mijn hond (boxer van 9 maanden en nu al 30 kilo) kan meenemen op fietstochten naar wandelgebieden welke verder weg liggen.
Ik hoop dat jullie mijn vragen willen publiceren op de site, want ik ben ook op nog naar onderdelen die ik graag zou willen vervangen, namelijk een grote en stevige voordrager (Roelewiel bijvoorbeeld, maar stalen zelfbouw mag ook), metalen / stalen kettingkast en wellicht nieuwe naven en spaken (of complete nieuwe wielenset.
Daarnaast ben ik benieuwd of het mogelijk is om een bagagedrager aan de achterzijde te monteren aangezien er geen bevestigingsmogelijkheden op de achtervork zijn te vinden? Zo ja dan zou ik hier ook naar op zoek.zijn, maar dan ook weer naar een.degelijk model (plaatstaal o.i.d.)
Graag hoor ik van u en hopelijk kunt u mijn vragen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Wessel Jurriens uit Breda.

2 gedachten over “Oud en nieuw”

 1. Hoi Wessel.
  Het is moeilijk te zeggen waar het framenummer bij hoort (merk) en of je het complete nummer kunt lezen. Met wat aandacht kun je je fiets makkelijk in ‘originele’ staat brengen door gewoon alle moderne onderdelen te vervangen door onderdelen die meer bij de leeftijd van het frame horen. Een van de eerste dingen die ik zou doen is de standaard van je fiets afhalen. Dat is meer een praktische overweging. Een transportfiets heeft n.l. de hinderlijke neiging om om te kieperen zodra er iets op het voorrek ligt. Je kunt er het best een gewoonte van maken om de fiets ergens tegen aan te parkeren zodat hij altijd steun heeft aan een boom, muur, hek, etc.
  Groeten,
  Roeland (ook uit Breda).

  1. Beste Roeland,

   Dat is jammer. Ik kan niet meer getallen ontdekken op het frame namelijk.
   Je idee om de standaard er als eerste af te halen had ik al vaker gelezen hier op de site.
   Het rek wat nu nog voorop zit is vrij licht dus het gaat nu nog, maar in de toekomst sluit ik de verwijdering van de standaard zeker niet uit.

   Groetjes wessel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *