19 gedachten aan “Bakfiets met wat werk”

  1. Hoi Charles,
   Bedankt voor je reactie, leuk om het zelfde frame rijdent op de foto te zien!
   Ik heb nog fotos gemaakt van het frame nr. 1270 ook vondt ik uit dat er een .P op de voor-as staat. En de achterwielnaaf blijkt van het duitse merk Pränafa te zijn.
   Zie mijn fotos:

   https://picasaweb.google.com/102810812877853886541/Pranafa?feat=directlink

   De wielen van de bakfiets zijn in erg goede staat, maar het lijkt er op dat de trap-as niet orgineel is omdat de kogels zichtbaar zijn.(niet volledig afgedekt). Alles draait wel al weer. Zou Pränafa de producent van de gehele duitse? bakfiets kunnen zijn? evt. zal ik Marjon Bleeker nog mailen,
   Bedankt voor de info,
   mvg Robis

 1. Beste Robis,

  Na aanleiding van jou pos hier ben ik er achtergekomen dat ik ook een Pränafa aan het opknappen ben. Ik en benieuwd hoe jouw project gevorderd is.

  Groet,

  Paul

  1. Hallo Paul,

   Dit is een bijzondere bakfiets.

   Hoe weet je dat dit een Pränafa (Präcisions Naben Fabrik) is? Die produceerde naast naven ook bakfietsen?

   Zou je wat foto’s van de restauratie naar deze site willen sturen?

   Groet,
   Bas

  2. Beste Paul, sorry voor mijn late reactie ik kwam de post toevalig weer tegen op internet. geen zekerheid dat de bakfiets van het merk Pränafa is, de bakfiest rijdt en heb er witte banden en een nieuwe bak op zitten, ik zal proberen wat fotos te posten binnekort , ik hoop deze zomer tijd te vinden om het frame zelf nog echt goed aan te pakken,
   mvg Robis

 2. Hallo,

  Ik heb een zelfde bakfiets gekocht en vroeg me af of er al iemand achter is welk merk bakfiets het is.
  Kan moeilijk info vinden over het frame.

  gr

  Joost

 3. Ah, dat is inderdaad anders, Ik ben de dubbele liggende achtervork nog niet tegengekomen bij andere merken. Het zou een latere Maxwell kunnen zijn, met een verder ontwikkeld frame. Maar het kan dan ook een onbekende zijn, Mijn eigen bakfiets heeft een frame identiek aan de Maxwells met enkele liggende achtervork. Maar ondanks dat het frame er identiek uitziet, is dat ook geen zekere identificatie. Blijft gissen zonder een direct merk aanwezig.

 4. http://s22.postimg.org/vh5pm1r4x/IMG_36547206070562.jpg

  http://s9.postimg.org/xartkqz4v/IMG_36540733639262.jpg

  http://s28.postimg.org/5fr22fkvx/IMG_36521517544998.jpg

  http://s7.postimg.org/uqujdnqiz/IMG_20140331_WA0001.jpg

  Volgensmij is het geen maxwell bakfiets. Ik heb het frame nogsteeds niet opnieuw gelakt. Hopelijk deze zomer. Zou graag meer info en evt foto’s zien van jullie bakfietsen. Jammer dat ik geen email krijg als hier een reactie geplaatst wordt.

 5. Beter laat dan nooit…
  Het merk van deze fiets is Pastor. (Amsterdam)
  Ik heb er zelf ook een met nog een orgineel embleem op het spatbord.
  De man van wie ik deze bakfiets heb gekocht had er nog een staan met op beide spatborden het Pastor embleem.
  mvrgr. Chiel

  1. Super bedankt voor de informatie!!! Pas gekocht? Ik zag er laats weer 1 van dit model voorbij komen op maarkplaast namelijk

   1. Mijn allereerste bakfiets vond ik ca. 20 jaar geleden in een verlaten industriegebied, dit type. Ik moest nog een km of 7 naar huis, ik dus duwen. Het was nacht, ik kwam uit de kroeg of zo, ik weet het niet meer precies. twee uur en 6 km later zakte hij door zijn linkerwiel. Ik zag het al een paar km aankomen. Tja, wat nu… Ik had een Opel Kadett uit 1979, hatchback. Ik dat ding halen. Aan de voorkant van de bakfiets waren twee conservenblikken gemaakt als koplampen. Die haakte ik toch zo aan de opstaande rand van de koffer van mijn Kadettje en zo ben ik langzaam naar huis gereden.
    Ik was helaas niet in staat er wat van te maken destijds, er zat een achterwiel van een crossmotor in en beide voorwielen waren totaal verrot. Uiteindelijk is die toen bij het oud ijzer beland.

    Ik heb daarna altijd een zwak gehouden voor dit type. Vorig jaar kocht ik er eindelijk een hier in Amsterdam voor een prikkie. En die was top! 26 inch frame en keihard! Hij zou in mijn schuur komen te hangen.

    Begin dit jaar ging het heel slecht met mij en kreeg ik het benauwd van al die spullen en heb ik de bakfiets, zonder er wat mee gedaan te hebben, verkocht.
    Nu het weer wat beter gaat heb ik vet spijt dat ik die had verkocht en begint het weer te kriebelen, en heb ik spijt als haren op mijn hoofd van de verkoop.

    En inderdaad, laatst stond er weer een op marktplaats en die heb ik gekocht. Van een man met een loods vol bakfietsen. Maar hij is niet in al te beste staat, veel werk en het is een 28 inch frame helaas. Maar ook ik wist tot noch toe wat het merk was. Ik had dit topic al eerder gelezen en ben blij dat ik uitsluitsel kan geven!

    mvrgr. Chiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *