1928 Gazelle Transport

Hallo Transportwiel rijders

Hierbij fotos van m,n 1928 Gazelle Transportfiets .
Ik heb al eerder een dergelijke fiets gehad maar verkocht achteraf vond ik dat toch wel jammer .
Echter kort geleden kwam ik weer een zelfde tegen ook uit 1928 en je raad het daar fiets ik nu mee rond .

Groet Wim .

8 gedachten aan “1928 Gazelle Transport”

 1. Hoi Wim,
  Wat een prachtige fiets. Gefeliciteerd.
  Ik zelf een Gazelle en ik ben nieuwsgierig naar het merk van de naven en het aantal spaken die er in zitten. Ik kan zien dat er een terugtrapremnaaf in het achterwiel zit en ben benieuwd wat dat er voor een is.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. Mooi ding. Leuk om te zien dat bij de oude gazelle transporters ook dat kenmerkende oude kettingblad wordt gebruikt. Kettingblad ziet er fraai uit voor zijn leeftijd! Zitten de cranks dan op deze fiets allebei los? Bedoel op mijn omafiets uit die tijd zitten beide cranks los en later zit bij gazelle, en veel andere merken, de rechtercrank vast aan het kettingblad.
  Have fun.

  1. Je bericht was in de spam terecht gekomen, daarom verlaat.

   Op het eerste gezicht niet. Geen varkensneusje, geen hangende schouders en een modern balhoofdplaatje. Dat zegt echter niets over het frame.

  2. Hoi, Charles
   Lijkt mij inderdaad geen Gazelle, of misschien alleen het frame. Het rek lijkt mij ook geen Gazelle, evenals de kettingkast. Volgens mij heeft Gazelle standaard een kast die aan de achterkant doorloopt. Naoorlogse Gazelles hebben ook een ander stuur, zover ik weet. “Helemaal gerestaureerd” moet je ook met een (grote) korrel zout nemen, gezien het “boeren chroom” (zilver verf), moderne pedalen en ontbrekende spatbordstang aan de voorkant. Het lijkt trouwens ook of de cranks in een v-vorm staan.
   Gr. Erwin

   1. Hoi Erwin,
    Ja, dat bedoel ik. Ik reageerde ook een beetje cynisch op “helemaal gerestaureerd”
    Het balhoofd is ook niet van Gazelle.
    En zo’n balhoofdplaatje kan iedereen er opzetten.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *