De Van Rennes Transportwagen

Deze advertentie staat in De Kampioen van mei 1887. Het is dezelfde afbeelding waar Erwin mee op de eerste plek staat in de oudste transportfietswedstrijd, categorie driewielers.

Een paar jaar later (maart 1888) staat de eerste transporter op twee wielen afgebeeld, The Singer Light Roadster Rover Type-Safety. Deze werd verkocht door J. Holst, Prinsengracht 609 te Amsterdam.

In maart 1889 wordt de Club Carrier No. 2 afgebeeld (“zooals in gebruik bij de posterijen”). Deze bakfiets wordt verkocht door F.A.L. de Gruyter, Leidschestraat Amsterdam en geproduceerd door The Coventry Machines Company (“beveelt ten zeerste aan hare speciaal voor Nederland gebouwde machines”).

Deze tricycle kostte 252 gulden.

Eén gedachte over “De Van Rennes Transportwagen”

  1. Er staat een mooi artikel in het blad “Het Rijwiel 2018/3”, van de vereniging De Oude Fiets. Dit zijn de eerste transport rijwielen van Nederland. Interessant is ook te zien dat de bovenste driewieler al eigenlijk een voorloper is van de bakfiets, met vaste as tussen de voorwielen en een scharnier in het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *