9 gedachten aan “Bezorgers met moffen aan het stuur”

  1. Hallo ,ben al lang op zoek naar “moffen”voor aan mijn fiets.
   Bij de fietshandel zijn ze wel te koop maar alleen voor fietsen met terugtraprem en niet voor handremmen. Ik wil er zelf maken maar ik vraag me af hoe je die moffen winddicht krijgt, de opening bij het stuur is nl nogal groot.
   Hoe heb jij dat voor elkaar gekregen?
   Groetjes.

   1. De moffen zijn normale artikelen in de bromfiets en motorhandel. Deze zijn dus altijd voor handvat plus handremmen/koppeling.

  2. kun je mij het patroon sturen?
   had prachtige leren moffen, maar met verhuizing naar oostenrijk helaas kwijtgeraakt. mis ze vreselijk.

   lgleoni

 1. Ik gebruik ze ook op m,n Transporter laat ze maar lachen ze zijn maar wat fijn !!!!zo zie je maar , veel dingen van vroeger waren zo slecht nog niet .

 2. Niet zeuren dat er geen fietsmoffen meer zijn. Zie Google onder fietsmoffen handremmen, keuze genoeg. Ze zijn er altijd al geweest. Dat ze niet meer in gebruik zijn komt volgens mij door de fietsen met handremmen, hier paste de fietsmoffen niet goed op. Ze lekte koude lucht bij het vastbind riempje. Tegen woordig is hier een aangepast model voor in de verkoop. Ik zelf gebruik de fietsmoffen elke winter al vanaf ongeveer 1952 toen ik als schooljongen voor de bakker en slager boodschappen rond bracht met een transportfiets. En later op mijn Juncker herenfiets, en nog steeds. Koude handen heb ik nooit gehad. Volgens mij passen ze nu heel goed op de omafiets met een kratje voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *