Brochure Magneet transportfiets 1927

Magneet transportfiets

De Rijwiel-Industrie in geheel Europa heeft jarenlang getracht een goede constructie te vinden voor een transportrijwiel, in staat om groote en zware lasten op vlugge en goedkope wijze te vervoeren.
Allen, die in hun bedrijf transportfietsen bezigen, weten dit. Zij weten ook, dat tot nu toe geen volmaakt artikel werd geleverd.
Thans zijn wij er in geslaagd een rijwiel te fabriceeren, dat aan de hoogste eischen voldoet.
Onze “MAGNEET TRANSPORTFIETS” is gebouwd volgens een geheel nieuw systeem, ontworpen door onze eigen technici, in eigen fabriek en uitsluitend door Nederlandsche arbeiders vervaardigd. Voorframe, stuur, vork en bagagedrager zijn van een volkomen nieuwe constructie, welke bovendien de eenige is die gelegenheid biedt een mand mechanisch te bevestigen. Op deze constructie is octrooi verleend (No: 15316).
Bij het construeeren van alle overige deelen is eveneens rekening gehouden met den abnormaal zware dienst, dien een transportrijwiel te verrichten heeft.

Frame Framebuizen speciaal voor onze machine gemaakt, fabrikaat Reynolds. ( patent 15316)
Achtervork Extra verzwaarde buizen.
Voorvorkscheden Dubbele dikten.
Bagagedrager In eigen fabriek vervaardigd van Zweedsch vloeiijzer. ( patent 15316 )
Spatborden Van een speciaal staalsoort, met zware staafijzeren stangen.
Zadel Extra groot, met 2 stroppen, met stalen brug en sterke veren.
Ketting Van het beste Engelse fabrikaat speciaal voor transportrijwielen.
Pedalen Breed model, speciaal fabrikaat, met lederen blokken.
Stuur Extra breed, met zwaar middenstuk, waaraan vaste nokken voor bagagedrager. (patent 15316)
Wielen Speciaal zware velgen, dubbele spaken en transportnaven.
Banden Extra verzwaarde Radium transportbanden.

PRIJS; fl.115,=

Magneet transportfiets

bron Magneet Rijwielen Website (bestaat niet meer).

11 gedachten aan “Brochure Magneet transportfiets 1927”

 1. Ik ben op zoek naar reacties op de nieuwe transportfiets, heren van Cortina met 7 versnellingen, prijs 579,-. Het merk Cortina is voor mij nieuw en viel op vanwege de aantrekkelijke prijs. Uiteraard, fietsenzaken die fietsen van dit merk verkopen zijn positief over deze fietsen. Andere fietsenzaken noemen het een B-merk en zeggen geen fietsen van Cortina te willen verkopen ook omdat de onderdelen moeilijk te bestellen zouden zijn.
  Zou ik er goed aan doen een Cortina, voor dagelijks gebruik aan te schaffen of kan ik mij beter richten op bekendere merken (met een goede reputatie) voor een dergelijk type fiets?

 2. Als magneet verzamelaar bezit ik een scan van een folder uit 1923 met daarin een Magneet transportfiets. Toen was de merknaam nog “Magnet” waaruit Magneet later uit voort zou komen.

  Ook heb ik een scan uit een folder van 1927 met daarin een foto van de monsterkamer van Magneet waarop achter de tafel ook een transportfiets te zien is.

  De folder waaruit de bovenstaande plaatjes komen heb ik ook digitaal.

  Overigens werkt de link naar de bron niet meer.
  indien gewenst wil ik de plaatjes wel beschikbaar stellen voor plaatsing op deze site.

 3. He weer wat nieuws over mijn Magneet!
  Mochten er liefhebbers mee lezen die nog een fiets zoeken, mijn magneet is in de verkoop. Ik heb een leuke postfiets gezien die ik graag een tijdje wil gaan rijden.

 4. Mijn mooie magneetfiets is helaas gestolen. Ik had ‘m samen met mijn vader opgeknapt en was er zeer aan gehecht.. Mocht iemand er ergens eentje weten om op te knappen of zelfs die van mij ergens zien ( zeer herkenbaar door ingelast plaatje in kruisframe en op de buis bij het zadel staat mijn naam en het adres van mijn ouders in Merkelbeek) dan hoor ik het graag!!!

  Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *