Hoe jaar en waarde te weten komen van oude Empo

Beste,

Ik heb van een vriend een oude EMPO transport fiets gekregen als inruil op een wat jongere fiets. Hij is niet al te mooi meer, maar heeft zeker zijn charme.

Enig idee hoe ik achter de leeftijd van deze fiets kan komen en heeft hij meer waarde in deze staat of als hij helemaal opgeknapt is. En dan is de vraag, mag je hem dan tot op het kale metaal strippen en weer opnieuw spuiten en opbouwen of verliest hij dan zijn waarde?

Ik sta open voor tips en suggesties en een waarde indicatie.

Met vriendelijke groet,
Robin uit Gent

Eén gedachte over “Hoe jaar en waarde te weten komen van oude Empo”

  1. Hallo Robin
    Deze Empo is zeer waarschijnlijk van na het faillisement van Empo (1979), toen het merk door Pon was opgekocht. Het ziet er allemaal aardig modern uit; crankstel, , transfers, voornaaf, stuur, spatborden, Steco dragers, SG plaat op de verticale achtervork i.p.v. een mannetje…. Alles zegt dat het een fiets uit de jaren zeventig/tachtig, misschien zelfs jaren negentig is. De echte transportfietsen werden toen al niet meer gemaakt. Het is misschien geen echte voor zwaar werk gemaakte fiets, maar als boodschappenfiets zal hij zeer zeker voldoen. Waarde ? Niet veel, het is geen echt oldtimer. Hij heeft de waarde van een gewone tweede hands fiets.
    Gr. Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *