Update van de Gazelle van Patrick

Zoals ergens terug is te lezen had ik even de gedachte deze fiets een andere kleur te geven. Uiteidelijk toch maar voor zwart gekozen.

Inmiddels heb ik de eerste 15 kilometer er op zitten en de lagers ed na gesteld.

Bijgaand de foto’s. Met dan aan Tom die mijn wielen heeft opgebouwd.

Met vriendelijke groet,
Patrick Bolsterlee

13 gedachten aan “Update van de Gazelle van Patrick”

  1. Inmiddels heb ik de fiets twee weken op zijn wielen staan en heb geen meter meer met mijn auto gereden. De grote dozen die niet in de auto van mijn vrouw passen zonder de banken plat te gooien en de hoedenplank te verwijderen breng ik weg op de fiets. Het lijkt erop dat mijn bedrijfswagen overbodig begint te worden!

    Sterker nog, ik heb nu meer gefietst dan het hele vorige jaar op mijn moderne fiets van een paar jaar oud!

    1. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. En leuk om te lezen dat je de fiets hebt herontdekt. Ik heb zo’n zelfde ervaring en ik rij al enkele jaren alleen nog maar met mijn transportfiets. Alleen voor de echt grote afstanden, en te grote of te zware vracht, gebruik ik nog de auto. Moderne fietsen vallen onder je voeten uit elkaar en daarom heb ik die ook weggedaan. Het is leuk om snel te kunnen fietsen maar dit oude concept blijft heel en brengt je overal waar je wezen wil.

  2. Mooi fiets met mand Patrick!
    Ik gebruik ook de transporter voor boodschappen en gebruik de auto nauwelijks nog in het weekenden ook geen last met parkeren!
    Groet Ad

  3. Hoi Patrick,

    ’t Is een beauty geworden en ik zie nu pas dat het een doortrapper is.
    Leuk om te lezen dat je je fiets niet alleen voor reclame doeleinde gebruikt maar er ook daadwerkelijk gebruik van maakt. Zoals hier te lezen is ben je niet de enige die niet alleen van fietsen houdt maar ook van fietsen :-o)
    Wij doen er ook van alles mee en gaan er zelfs mee op vakantie.

    http://www.transportfiets.net/2012/05/01/langs-de-kust-in-april/

    http://www.transportfiets.net/2012/08/10/transportfiets-op-vakantie/

    http://www.transportfiets.net/2011/04/25/groeten-uit-ameland/

    http://www.transportfiets.net/2009/10/26/trip-door-het-land-van-maas-en-waal/

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  4. Hoi Charles,

    Het is geen doortrapper. Ik kan tenminste de pedalen stil houden terwijl ik toch vooruit ga…. Ik heb daarna wel een vrije slag dus er zit denk ik iets te veel vet in de naaf. Puntje om naar te kijken.
    Door mijn val (gelukkig zonder fiets) ben ik enige tijd wat minder actief. Eerst even de ribben en nek laten herstellen. Dus zowel hardlopen en fietsen gaat even op de lange baan. Figuurlijk dan….

    Fiets gemaakt, lijf kapot… grrrr

  5. Hoi Patrick,

    We hebben net al even aan de telefoon gehangen maar nog maar een keer beterschap.
    Geen doortrapper dus. Maar wat zit er dan voor achternaaf in? Een Husqvarna?

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Dacht ik wel inderdaad. Probleem is dat ik vrij rigoreus te werk ben gegeaan, puur met het oog op functionaliteit. En gebruik voor de website. Ik heb wel diverse foto’s gemaakt van afstand maar geen closeups. Ik had daar de lens niet voor… en heb er eenvoudigweg de tijd niet voor genomen. Zonde? Ja achteraf wel. Maar in den beginne keer ik anders tegen de fiets aan. Inmiddels is dat veranderd en baal ik enigszins dat ik zo te werk ben gegaan.

      Al moet ik zeggen dat de fiets in deze staat wel weer jaren gebruik en weer en wind kan hebben. Ook dat poedercoaten is vrij rigoreus. Stralen (parelen) en coaten is toch een vrij grove wijze in vergelijking met spuitwerk. Wel sterker en duurzamer. Maar wel prijzig.

      Inmiddels ben ik bezig met het maken van een nieuwe oude kist voor dagelijks gebruik. De mand is niet heel stevig en vrij onhandig in mijn schuur om hem dagelijks te gebruiken De mand is vrij fors…. Ik heb ook een oud lettertype om mijn logo “oud” te maken. Logo’s worden wel vaker aangepast in de loop der tijd…;-)

      Te zijner tijd zal ik daarvan ook een foto plaatsen uiteraard.

      1. O jee, poederklooien…. Hoop voor je dat er een stevige laag van wat anders onder zit, bij het eerste bobbeltje onder dat plastic meteen alles eraf en echte verf er op.
        Sorry voor mijn doorzeuren daar over, maar poedercoaten is niet geschikt voor buiten.

        1. poedercoaten is uitermate geschikt voor buiten. Mits op juiste wijze aangebracht. Ik heb wel meer laten coaten. Een marathonwagen (paarden) en na 15 jaar nog steeds geen problemen met roest. Laat staan dat het er af valt.

          Ik heb een stuk spatboord achteraf willen herstellen en het heeft me een half uur gekost om de coating weg te krijgen met een roterende staalborstel. Zo vast zit dat.

          Er zullen ongetwijffeld verschillen zijn in kwaliteit bij de diverse coaters.

          grtz

  6. Patrick,

    Houd dat in dat je de grote mand wellicht weer weg gaat doen? Ik zag hem toen op mp, alleen was je me voor..

    Gr. Remy

  7. Ja hoor, ik ben bezig zelf een kist te maken met ingebouwde keuken! Dit ter promotie…. laat maar. Je weet waar ik heen wil waarschijnlijk maar dit is geen platform voor reclame voor mijn eigen website…

    Stuur maar een email of bel 0318-848652

    Groeten,

    Patrick

  8. Patrick,

    Ik ga je vanavond even bellen. Je was net niet bereikbaar, (aan het werk zeer waarschijnlijk…)
    Ik wil de grote oude mand wel van je overnemen.

    Gr. Remy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *