Zwart of zwartgroen?

Ik heb een Gazelle transportfiets van begin jaren 50 en wil deze in een andere kleur dan zwart maken namelijk het frame en spatboorden in  RAL 6012 , velgen en stuur in zilvergrijs en cranks, drager en naven in zwart.

Dat is natuurlijk schoppen tegen het historisch besef, aan de andere kant komt er weer een fiets terug op de weg.

Wat is jullie idee hierover? Doen in deze kleuren of traditioneel zwart?
Andere kleurstelling?

Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,
Patrick Bolsterlee

10 gedachten aan “Zwart of zwartgroen?”

  1. Patrick ; wat wil je horen ;dat is ieder z,n persoonlijke voorkeur ; zelf vind ik het mooist dat het leven aan de fiets te zien is ; dat mag ook het waren /zijn werkpaarden tenslotte, anderen houden van blinkende laklagen en perfecte conditie , weer anderen conserven met owatrol, jij bent vrij om de kleur te bepalen van je eigen fiets , mooi is een begrip wat voor een ieder anders opgevat kan worden ; veel plezier ermee ! mvr grt

  2. Eens met Richard, jouw fiets dus doe je ding:) Het is een fiets met geschiedenis en nu voeg je daar je eigen deel aan toe. Er staat me trouwens bij dat ik een keer een transportfiets heb gezien die van oorsprong ook donkergroen was, maar ik kan mij vergissen. Als je hem oververfd, zou ik iig aanraden zoveel mogelijk van de originele lak als ondergrond te gebruiken. De roestwering hiervan is namelijk ongeevenaard goed. Behalve op de voordrager, daar was iha geen menie toegepast, waardoor die vaak veel roestiger zijn.

  3. Hallo Patrick

    Ik kan jullie mening niet delen,Ik vind dat een transporter zwart hoort te zijn ,net als Zwarte piet.
    Het doet afbreuk van je stalen ros.
    Maar dat vind Ik persoonlijk.
    Je moet natuurlijk gewoon doen wat je zelf vind.

    Groet Ad

  4. Hallo,

    De fiets was in slechte conditie wat lak betreft en wordt gepoedercoat. Een proef met zwartgroen en een blauwtint heb ik afgekeurd. De fiets wordt morgenochtend gecoat in glanszwart.

    Als blijf ik spelen met de gedachte aan kleur. Dat wel, misschien op een volgende fiets….

    Ik heb de fiets nodig voor mijn website. Daarover gesproken… Jullie kopen ook vast wel eens producten uit de streek. Mooie kaas, verse melk of heerlijke groenten zo bij de boer vandaan. HeerlijkTafelen is opgezet om deze bedrijven beter vindbaar te maken.
    Als jullie bij zo’n bedrijf zijn zou het leuk zijn om een foto te maken van jullie fiets en een herkenbaar punt van zo’n bedrijf. Uiteraaard staat het vrij om bedrijven toe te voegen of de ondernemer of boer op HT te wijzen.

    Ik wil de transportfiets als “gevoel” of marketing tool gebruiken. Mooi, degelijk, oud maar helemaal van nu. En duurzaam bovendien! De oude transporters dan. de nieuwe zijn van een andere categorie!

    Willen jullie meehelpen? Uiteraard staat het vrij een account aan te maken met eigen pagina, misschien een groep van transportfiets liefhebbers met een passie voor puur eten?
    Ik zie jullie graag verschijnen!

  5. Hi Patrick,

    Begrijp ik dat HeerlijkTafelen ook EKO is? Net als onze fietsen: schoon, duurzaam en gewoon voortbewogen met met bloed, zweet en vreugdetranen? Dan is het helemaal top!

    Wim

  6. Nou ja EKO, geen voorkeur voor label wel voor mooie eerlijke producten uit de streek. Weten wat je eet. Wie het teelt of verzorgt, vangt of verwerkt. Want dat is het probleem in de supermarkt. Er is bijna niets te vinden dat niet bewerkt is en dus een label heeft met wit ik veel hoeveel ingredienten. Veel suiker, vet en zout toegevoegd. Zogenaamd omdat wij dat willen. Nee, wij hebben bijna geen keuze.

    De keuze die we hebben is onze boodschappentas, of beter nog onze boodschappen krat of mand. Geen plastic draagtassen in de auto maar duurzame rieten manden of houten kisten op een transporter!

    groeten,

    Patrick

    1. Micheal; Patrick plaatste gisteren z,n vraag vind je dit zelf ook dit niet een beetje een kortaf en suggestieve reactie ? mvr grt

  7. Foto’s gaan zeker komen. Foto’s van hoe ik ‘m kocht staan op een harde schijf die niet meer benaderbaar is en die ik laat recoveren bij een bedrijf. interne schijf verplaatsen en dergelijke…

    Nieuwe foto’s komen maar op moment van schrijven ligt de fiets in stukjes bij de coater en kunnen morgen worden opgehaald. Ga er dus morgen mee aan de gang.

    Ik heb inmiddels wel een aardige mand gescoord op Marktplaats, ja die in bovenstaand topic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *