Bakfiets van Gazelle

Hallo, ik heb een Gazelle transport bakfiets gekocht en wil graag weten hoe oud hij is en grofweg de waarde ervan.
Hij heeft het frame nummer 487861 is geleverd door G. vd. Gaast uit Lemmer.
De lengte van bracket tot voor scharnierpunt is 100 cm. en de bakbreedte 66 cm.
Verder zitten er 4 Gazelle’s in het tandwielblad, een bandrem / handrem en is het een doortrapper.
Bij gaande een paar foto’s.
Bvd. Frans Sybrandy uit Vledder

8 gedachten aan “Bakfiets van Gazelle”

    1. over waarde kun je ondanks de ouderdom in deze staat nog niets zeggen ; dat ligt aan de kwaliteit van restauratie van fiets en bak ; er is vast iets moois van te maken als je zelf handig bent ;[waarvoor is die FLINTSTONE constuctie bij de voorwielen ?]mvr grt

    2. Oké bedankt voor de reactie’s. Ik ga hem toch maar verkopen op marktplaats. De voorwielen zijn wel recht en licht geroest.
      De vooras is al een keer opgelapt, en inderdaad het achterwiel heeft te dunne spaken.
      Groeten Frans

  1. Als je het puur hebt over de marktwaarde van een dergelijk frame, dan is dat zo’n 100-200 euro. Maar waar je rekening mee moet houden is van alles dat je in een bakfiets moet steken om hem te restaureren, je maar een gedeelte terugkrijgt als je hem ooit verkoopt. Een goede gerestaureerde bakfiets levert zo’n 600-1000 euro op, meestal 600-800 euro. De kosten om hem zover te krijgen zijn al gauw boven de 1000 euro voor een frame dat al zover is afgetakeld. Financieel is het dus ook meestal niet interessant om een oud frame te restaureren, tenzij hij nog zeer compleet is en de onderdelen in goede staat verkeren. En dan kun je je nog vergissen tenzij je heel goed weet waar je op moet letten. Het is dus zeker handig om iemand om raad te vragen die er al een heeft gerestaureerd als je een restauratieproject zoekt. Het hangt er natuurlijk ook sterk vanaf of je een volwaardige restauratie wilt uitvoeren (oorspronkelijk draagvermogen, , of hem alleen maar rijdend wilt krijgen met minimale investeringen en alleen repareert wat echt stuk is of vervangt wat ontbreekt.

    Om even een indicatie te geven de kosten die je kunt gaan zien als je hem goed wilt restaureren (ongeveer): nieuwe banden 150 euro, gereviseerd achterwiel 120-150 euro (Er zit nu een niet origineel wiel in. Er hoort een wiel met forse trommelrem in wat ik zeker zou aanraden als je hem echt wilt gebruiken), bladveren 50 euro, voorspatborden 60 euro (exclusief steunen, maar die kun je ev. zelf maken). Moeten de voorwielen worden vervangen, dan is dat een extra 200 euro gereviseerd (zelf doen is niet goedkoper, tenzij je een meevaller vindt op marktplaats), of 300 euro nieuw. Degelijke bak van nieuw hout kost enkele honderden euros. Gerecycled is natuurlijk veel goedkoper/gratis. Daarnaast is zijn er allerlei kleine kosten die snel oplopen tot 100-200 euro (bouten/moeren, schuurmiddelen, verf etc. etc.). Verder heel belangrijk is de staat van de trapas/tandwiel/trapperstangen en het stuurscharnier. Als die vervangen moeten worden, dan betekent dat er een ander frame voor opgeofferd moet worden/is voor de onderdelen die je daarvoor nodig hebt (tenzij je ze zelf voordelig kan laten draaien/maken).

    Gelukkig zijn de meeste onderdelen goed te verkrijgen, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Optie als je geduld hebt is marktplaats goed in de gaten houden voor goede deals, dat kan geld besparen (tenzij je het verkeerde koopt, waar altijd kans op is). En als je niet geïnteresseerd bent in een hoog draagvermogen, of minder originele of volledige restauratie, dan kun je redelijk veel besparen.

  2. P.s. ik heb ook nog een set liggen, alleen die moeten worden verbouwd om bruikbaar te maken. Ze zijn namelijk dubbel scharnierend aan beide kanten, en dat werkt niet voor een bakfiets. Ze moeten namelijk aan een kant een enkele scharnier hebben. Mocht je ze kunnen gebruiken, die zijn gratis bij mij af te halen in Leiden. Bij mij liggen ze toch maar in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *