45 gedachten aan “Kruisframe met prachtige roest te koop”

 1. mooi orgineel maar er zit aardig werk aan om er weer een mooie van te maken [er is al 200 op geboden zie ik wel ] grt

 2. Het is inderdaad een van mooiere fietsen en het ding is niet verkloot door iemand die niet kan sleutelen.
  En wat het werk betreft wat de fiets met zich meebrengt, dat is alleen maar leuk, toch?
  Er is inmiddels € 200.- voor geboden en daar zat al iemand onder met
  € 160.-
  Komt weer de vraag omhoog of het dat waard is of niet maar bij zo’n fiets is dat niet de hamvraag.
  Ik kan het niet betalen anders was ik er wel overheen gegaan.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 3. Ik vermoed dat de 5 een 2 moet zijn. Zo niet dan is het geen gebakken lucht maar gebakken roest.
  “Misschien trekt de markt weer wat aan” zouden ze op de beurs voorzichtig opperen.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 4. Als ik op de link klik zegt marktplaats ‘deze advertentie bestaat niet meer’
  Waarschijnlijk verkocht.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. ja vermoed ik ook, ben echt wel benieuwd of ie voor 540 euro door een zekere T.B. gekocht is, misschien meld ie zich nog via deze site..

   1. Laten we hopen dat ie zo aardig is om zich hier te melden. Het lijkt me leuk om te zien wat er verder mee gebeurd.
    Ik vermoed overigens dat ie niet voor zoveel geld verkocht is. Dus het kan zijn dat het iemand anders is maar hoe het ook is, het zou leuk zijn om de fiets weer eens terug te zien.
    Als ik het op de plank had liggen stond de fiets nou bij mij in het atelier. Er is iets heel leuks van te maken.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

   2. zo’n hoog bod over het laatste bod is vaak een truuk met een tweede account daarmee worden verdere biedingen onmogelijk gemaakt en gek, die hoge bieder laat niets meer van zich horen……..

 5. Deze transporter staat bij mij in de buurt, ben er gisteren even langs geweest.
  De transporter staat al minimaal 35 jaar in een van de schuren van de familie.

  Ben even met wat olie over het frame aan het poetsen geweest en de orginele lak of wat er van over is kwam weer te voorschijn.
  De transporter is nog helemaal orgineel, zelfs het zadel hoewel deze helaas is gescheurd, staat het merkteken van Magneet er nog in.
  Ik heb de eigenaar die heel landelijk woont ervan overtuigd dat hij de fiets moet houden, past prachtig in de omgeving.

  Hij komt binnenkort de transporter brengen en ik ga hem voor hem oppoetsen en weer rijbaar maken. Hij heeft beloofd om hem dan weer te gaan berijden.

  En zo staan er waarschijnlijk nog veel verstopt in oude schuren.

   1. dat weet ik ook niet ; dat ligt er maar aan hoe de fiets ,,opgeknapt,, gaat worden , als iemand er 35 jaar lang geen waarde aan gehecht heeft verwacht ik eigenlijk niet dat die persoon em nu perfect gaat laten restaureren [ieder moet zelf weten wat ie doet maar het zou wel zonde zijn om er dan maar ,gewoon op te gaan fietsen ,, als je begrijpt wat ik bedoel]

  1. mocht hij zich bedenken ; heb ik SERIEUZE intresse [maar niet voor 540 uiteraard ] , ik zoek nog een exclusieve voor mezelf [en dan mag Charles em restaureren als ie wil

  2. Hoi Dick,

   Het is een mooi streven om de fiets weer in het dagelijks gebruik terug te brengen.
   We zijn natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar de verdere levenswandel van de fiets dus als je tijd en zin hebt om ons met sappige verhalen en mooie foto’s op de hoogte te houden zullen we daar allemaal heel blij mee zijn.
   Misschien is een workshop ‘onderhoud’ voor de eigenaar geen overbodige luxe.
   Mocht je problemen tegenkomen dan moet je dat maar laten weten.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 6. OPROEP !!!!; mocht iemand nog een orginele MAGNEET stafiets hebben staan [geen overgeverft of opgekalefaterd exemplaar ] , wil ik die GRAAG overnemen voor een goede prijs ; reacties zie ik graag tegemoet mvr grt

  1. Hoera ! ik heb er een gevonden ; ik wilde foto,s plaatsen op deze site en heb ze aan Bas verzonden met verhaal erbij maar het lukt me niet geloof ik dus voor wie de fiets wil zien heb ik em tijdelijk op marktplaats gezet[kan iemand de foto,s naar deze site transporteren ? ] b. v dank

   1. Ha die Richard,

    ik zie hem niet op Marktplaats, en ben wel benieuwd.
    Kun je geen link vanuit MP hier op transportfiets.net plaatsen?

    mvg
    Maurice

 7. hallo allemaal
  ik heb de fiets gekocht ben nieuwe hier en het is mijn eerst fiets
  vond het een leuk model zoek nog een zadel pen er voor die zit er niet bij wie heeft die hoor het wel

 8. Hoi Wim,

  Begrijp ik goed dat je ‘het kruisframe met prachtige roest’ hebt aangeschaft? Gefeliciteerd met zo’n unieke fiets!
  Er staan hier berichten dat de eigenaar hem toch liever zelf wilde houden maar je hebt hem klaarblijkelijk los weten te peuteren?
  Op de foto is een zadel te zien dus ik ga er van uit dat er ook een zadelpen bij zit.
  Ik heb er nog meerdere liggen en omdat er verschillende diameters zijn gebruikt in het verleden is het slim om die eerste even goed op te meten.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hallo Charlus
   ik ga het op meten maar moet de fiets van week op halen ben net terug van vakantie dan hoor je het wel is het echt zo unieke fiets heb er 5min bij gekeken en de boel draaide soepel rond en ales leek orgineel er op dat vond ik belangrijk van daar de koop het zadel licht er los op

  1. frapant dan dat ,,jullie,, beiden na elkaar reageren op dezelfde maandag morgen maar goed t, is een prachtige fiets en mocht je em verkopen [in deze staat ] heb ik intresse mvr grt

 9. Hoi Wim,

  Ja, het is een unieke fiets. Er zijn nog best veel transportfietsen met een dubbele horizontale bovenbuis maar niet meer zo veel van deze modellen.
  Lees alle reacties hierboven maar even dan krijg je een idee.
  Ben er maar zuinig op!

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 10. heb vanmidag de fiets op gehaald wat wel jamer was daar om tehoren dat de eigenaar vandaag nog 2x was gebeld door een van vuren of hij de fiets niet aan hem wou verkopen!!!! tewel ik hier gezegt had dat ik hem gekocht had maar aan Charels liet weten dat hem nog op moest halen om de zadelpen op te meten is dus 25mm heb je die?
  en wie kan zegen hoe oud de fiets is nummer V 9394
  banden maat 28-1-3/4 zijn die er nog?

  1. nee Wim ; het verhaal ligt anders ; ik had reeds eerder met de verkoper afgesproken toen hij nog niet wist of hij de fiets wel/niet ging verkopen dat hij mij zou bellen omdat ik had gezegd dat we het over de prijs wel eens zouden worden[hier van had ik z,n telefoonnr nog ] en , dit zou hij ook doen had hij beloofd maar toen ik hier op het forum las dat jij de fiets gekocht had dacht ik dat er sprake was van een staaltje blufpoker ; hierdoor wilde ik wel eens weten of dit idd zo was en kreeg eerst z,n vrouw aan de telefoon en later op de avond belde hij mij terug met de mededeling dat de fiets verkocht was naar een fietsmuseum in Epe was gegaan , in tegenstelling tot eerdere afspraak ; hieruit blijkt dus dat verkopers zich NIET altijd aan afspraken houden , zo maak je het dikwijls mee dat mensen iets voor je reserveren en later terugbellen dat ,,hun vrouw het perongeluk aan een kennis heeft verkocht of een smoes verzinnen ,, omdat ze er meer voor konden beuren maar dit niet durven zeggen l de fiets is je van harte gegund maar ik baal er wel van dat het zo is gegaan zoals ik beschreven heb en niet zoals eerder door de verkoper toegezegd mvr grt

  2. Hallo Wim

   De nummering van Magneet is niet duidelijk, maar dit mooie rijwiel is van voor de 2e wereldoorlog. Omdat het nr met 1 letter begind na de oorlog waren dit er 2 tot ongeveer 1950
   Het is een prachtige rijwiel, Als ik jouw was zou ik hem eerst maar eens gaan poetsen onder het roest zit de orginele lak nog. Ik had al een beginetje gamaakt met het poetsen en volgens mij kwam er nog een deel van een transfer op de zadelbuis te voorschijn.

   Ook zou ik met het zadel eens naar een (paardenzadel makerij) oid gaan. Om te kijken of zij er iets onder kunnen maken zodat de scheur weggewerk kan worden.
   Want ook dit zadel is meer dan 70 jaar oud en er staat nog mooi Magneet op.

   Mvg,

   Dick

  3. Hoi Wim,

   Heb je al leuke banden voor je nieuwe fiets gevonden?
   Ik zou ze wel stevig oppompen.
   Dat vermindert de rolweerstand.
   Die is hier op de site aardig omhoog gegaan.
   Aangezien het de bedoeling is dat het hier over fietsen gaat kan ik me wel voorstellen dat er wat lucht gegeven moet worden. Maar dan wel met een fietspomp.
   Het is de bedoeling dat de rolweerstand wordt verlaagd. Niet verhoogd!

   Oppompen dus, niet leeg laten lopen.

   Reacties op dit bericht worden NIET gewaardeerd.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 11. Hoi Wim,

  Nou ja, nog maar een keer gefeliciteerd dat je fiets niet voor je neus weggekaapt is.
  Fijn dat verkopers zich aan hun afspraken houden.

  Ik zal morgen eens kijken of ik nog een haakse zadelpen heb.
  En nu ik het er over heb bedenk ik dat er twee modellen zadelpennen zijn. ‘Kaarsmodel’ is er een en ‘haakse zadelpen’ is een andere.
  Als het zadel wat er op lag gebruikt gaat worden vermoed ik dat je i.v.m. een dubbele zadelstrop een haaks model nodig hebt.
  Klopt dat?
  Die kaarsmodellen zijn er nog meer dan genoeg te vinden.
  Morgen ga zal ik kijken of ik een haakse heb liggen van 25mm.

  Banden zijn er te kust en te keur. De maat van de band is ETRTO 47-622. 47 staat voor de dikte van de band in milimeters en 622 staat voor de diameter van de ‘hiel’ van de band ook in milimeters.
  Dat wil zeggen dat je alle banden waar 622 opstaat kunt gebruiken. Daar moet je wel bij bedenken dat de diktemaat niet te klein moet zijn omdat het anders geen gezicht is en waarschijnlijk ook niet lekker fietst.
  Vanaf 47 zit je goed.
  Er zijn banden met de diktemaat 47, 50, 54 en 60. De maat 60 is lastig omdat die band misschien te dik is voor de voorvork en aan gaat lopen.
  Dan kun je nog kiezen tussen zwart en crème.
  Er zijn nu leuke crèmekleurige banden te koop van Vredestein, type Retro ETRTO maat 47-622
  Als je meer van het echt werk houdt dan zijn er nog meer dan genoeg Vredestein Transport Extra Zwaar te vinden maar die zijn meestal zwart. Die van mij wel in’t ieder geval want de crèmekleurige die heb houd ik zelf.
  Als je wilt zoeken kan je 47-622 of 50-622 koekelen. Keus genoeg.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 12. we laten het er maar bij.
  ik heb de fiets en ben er bij mee, Charles dat met die zadel pen weet ik niet wat er op moet enik hoor nog wel wat je hebt ligen maar kan ik alleen hier met wat af spreken of heb je een mail adres voor mij dat is wat personlijker en Dick wat het poetsen betreft de meeste lak is er wel af maar hij staat in de olie wat ik verder ga doen weet ik nog niet ik denk dat ik hem eerst maar zo hou en hem goed rijbaar maak denk dat Charles er ook nog wel een idee voor heeft

  rg Wim

   1. hoe is het eigenlijk afgelopen met deze fiets ; er is verder niets meer gepubliceerd over de voorgang van de restauratie mvr grt

 13. Hoi Frits,

  Ik zal het eens aan Wim vragen met een mailtje.
  Hij had nog meer liggen dus ik vermoed dat de fiets in de wachtkamer zit.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 14. hallo allemaal

  hoe het is afgelopen met de fiets nou ik heb hem nog en gister wau het toeval dat ik naar tilburg moest en heb ik met Charles af gesproken voor de zadelpen op tehalen daar ik toch een aanhanger bij me had de fiets mee genomen en de lose onderdelen die er nog niet op zaten Charles heeft een passende pen gevonden en de fiets verder na gekeken wat veranderd wat niet helemaal goed zat de laatste dingen er op gezet en ja hij fiets weer Charles liet nog wel weten dat als ik er afstand van wil doe ik hem een bericht moest doen dus ik denk dat het alemaal wel is gelukt weet niet hoe je hier foto`s op moet zetten maar zal Chales ze nog mailen mischien dat hij dat kan gr wim

 15. Eergisteren is Wim bij me geweest met de Magneet en ik kan niet anders dan bevestigen dat het een museumwaardige fiets is. Wat een schoonheid!
  Echt een mooi ding en het grappig is dat ie zonder mankeren uit elkaar was te halen.
  Wim had zelf de kranckspieën al los gekregen. Dat is op zich al bijzonder. Niet dat Wim dat voor elkaar had gekregen maar dat dat zo makkelijk ging bij zo’n verroeste fiets :-o)
  Er zat een kleine slag in het voor- en achterwiel en die konden er nog uitgehaald worden omdat de nippels ook nog aan te draaien waren. Was weer een mazzeltje. Aan de kleine roestgaatjes was te zien dat het wel de originele velgen waren.
  Toen we de zaak weer monteerden moesten we een spie vervangen en dat was samen met de zadelpen, het zadel en een contramoertje van de achternaaf eigenlijk alles wat er vervangen is.
  Het zadel is bij mij blijven liggen en hij weet het nog niet maar dat gaat naar Marcel toe. Dan mag hij eens kijken of ie er iets mee kan. Het is een zadel gemaakt bij Hulshof maar er staat een stempel van Magneet in. Het leer is een beetje gescheurd en het ‘neusje’ is er uit maar ik vermoed dat het nog wel te restaureren is. Zou leuk zijn. Het metalen onderstel is nog helemaal intact.
  Na enige inspectie kwamen we tot de conclusie dat het bijna niet mogelijk is dat er veel mee gefietst is. De pedaalrubbers waren evenals de ketting en de tandwielen bijvoorbeeld nog lang niet versleten. Dick vertelde al dat de fiets 35 jaar in een van de schuur van de familie heeft gestaan. Dat wil zeggen dat ie rond 1980 stil is gezet.
  Ik heb geen idee van de leeftijd van de fiets. Het framenummer is V 9394. Als iemand daar iets meer over kan zeggen?
  Het lijkt er op dat het een fiets is uit de jaren dertig omdat de achtervork nogal ver uit elkaar stond. Dat doet vermoeden dat er ooit een doortrapper ingezeten heeft.
  Ook de dynamo met ‘rechtse montage’ en olievulgat doet mee als bewijs dat de fiets van voor de oorlog is.
  Verder is bijna alles typisch aan de fiets. De doorlopende voorvorkkroon, het bijzonder zware bagagerek met de bevestiging aan de stuurnokken en de overlap aan de voorkant van de voorvorkkroon, het balhoofd met contramoer waar bovenop nog een dopmoer wat het stuur vastzet, het stuur zelf, de ‘overlopende’ spatbordstangen, de trapas waarvan de konen met klembouten worden geborgd en natuurlijk het frame zelf.

  Kortom een prachtige fiets en ik wordt er vrolijk van dat ik hem onder handen heb mogen nemen :-o)

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *