14 gedachten aan “Bronda Transport Rijwiel, 1938”

 1. Leuk! Al dat ondezoek van Marcel en Sjoerd,
  Van de foto van de transportfiets hierboven viel me meteen op dat er een “toerzadel” op gemonteerd is.
  Dat had ik nog niet eerder gezien.
  Ook dat het voorspatbord heel erg ver naar beneden doorloopt.
  Was Bronda misschien een fabrikant die voor die tijd lichte transportfietsen maakte?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. Leuk dat er iets van Bronda naar boven is gekomen! Ik bezit een vooroorlogse damesfiets van dit merk en zou graag willen weten of daar ook plaatjes van in de folder (daaruit komen deze scans neem ik aan?) staan. Misschien kan Marcel of Sjoerd mij hierover duidelijkheid verschaffen?

  1. Hallo Jan

   helaas hebben we daar geen scans van gemaakt we hebben ons vooral gevocust op transport rijwielen van de diverse merken ,en wat zoal met Transport te maken heeft .

   1. New Beeston en Bronda Rijwielen staat aan de andere kant van de bladzijde met het Transport rijwiel met daarbij een afbeelding van een dames model mogelijk een Bronda , kwam Bronda slechts een keer tegen in een prijs courant .

 3. Er is weinig te vinden over Bronda, waar hebben jullie deze informatie vandaan? Van Velorama? Mijn Bronda damesfiets is een Cargo: een merk van Bronda net als New Beeston.

  1. Hallo Jan / Marcel,

   Ik heb ook twee rijwielen van Bronda: een New Beeston heren en damesfiets.
   Er is weinig over te vinden. Ik weet wel dat Oog tv (lokale tv groningen) een paar jaar geleden een uitzending over de Groninger fietsgeschiedenis heeft gemaakt, waarin een stukje over rijwielfabrikant Jan Bronda voorkomt.

   Voor een echte Bronda transporter zou ik overigens mijn Gazelle zo inruilen.

   Groeten,

   Tom

 4. dit Bronda Transport rijwiel heeft een mooie uitstraling al doet het mij denken aan een jaren 20 model .
  appart vind ik de brede spatbord stangen in combinatie met het model achterlicht ,zadel en rek .
  Hebben jullie Jan en Tom mischien ook een foto van het Bronda balhoofd transfer of plaatje ? om bij dit artikel te plaatsen .

  Groet Marcel .

  1. Een Bronda balhoofdplaatje heb ik niet; wel een foto van de transfer die op mijn damesfiets zit. Dit is echter een balhoofdplaatje met ‘Cargo Rijwielen’ erop: niet van toepassing dus. Wel heb ik een plaatje met “F.A. Bronda, Groningen” erop: deze zit op de staande buis van het frame. Deze zal vast ook op het Transport rijwiel hebben gezeten. Als je deze foto graag wilt hebben dan moet je het maar zeggen.

   Groet,
   Jan

  1. Ik heb op dit moment een Bronda fiets te koop op marktplaats. Een soort Opafiets met èèn stang.
   Alle onderdelen zijn origineel behalve de kettingkast.
   Ik heb er nu zelf 2 jaar op gefietst en wil hem wel weg doen voor een liefhebber.
   Wellicht dat op deze site er gerichter wordt gezocht,
   Ik woon in Castricum (NH) tel. 0251658825
   Mvg. Cees Kaandorp

 5. Ik heb een Bronda fiets in matige staat, maar wel te restaureren, hoe kom ik aan meer informatie? Hebben deze fietsen nog (verzamelaars)waarde???
  Wie heeft informatie over de Bronda fabriek? waar heeft die gestaan? In welke periode?

  1. A bike is a tool – a means to an end.
   Yes, a genuine bike may bear huge intrinsic value for the one who`s able to recognize and distinguish –
   and may consequently prove itself as a joy forever for the owner of such useful a creation on wheels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *