Electra Delivery Cruiser

Al die oude foto’s zijn mooi, maar er gebeuren hedendaags ook mooie transportfiets gerelateerde dingen.
Neem nu de spiksplinternieuwe, vers van de pers: Electra Delivery Bike 3i. Waar de toevoeging 3i voor staat is mij overigens nog een raadsel. Verkrijgbaar met bord tussen het frame in de kleuren mat-zilver en Chicago-grijs en zonder bord in alleen in de kleur mat-zilver. Zowel de handvatten, de inleg van het achterrekje en voorrekje zijn van hout. En dat alles gevat in mooie golvende lijnen van een aluminium frame en witte ballonbanden. Naar alle waarschijnlijkheid weegt de stijl van deze fiets zwaarder dan het draagvermogen maar wat wil de moderne mens nog meer? Niet te huur maar wel te koop voor zo rond de €800,–

Met dank aan Sander Bergwerff voor deze bijdrage.

Meer info op de site van de fabrikant, www.electrabike.com.

18 gedachten over “Electra Delivery Cruiser”

 1. Wat is er mis met 26 inch ??? De kleinere Transporters 26 inch waren niet alleen voor kleinere mensen maar ook voor zwaardere lasten .
  vaak dikke buis frames , bredere wielen , zwaardere naven , spaak 10 .
  Een mooi voorbeeld is de Transportfiets van Apollo gemaakt voor het zware werk.

 2. wat mij betreft is deze cuiser een beledeging voor alles op twee wielen.
  ik noem dit soort dingen geen fietsen, laat staan transportfietsen…

 3. Nauw Terry

  daar ben ik het niet mee eens !!! maar das jouw mening .
  de Cruiser op zich is een oorspronkelijke Amerkaanse fiets waar van het bestaan al dateert sinds de jaren 20 .
  Tot op de dag van vandaag worden ze gebouwd en sinds enkele jaren zijn ze hier een Hype .
  Ik zelf ben naast een Transportfiets liefhebber ook een Cruiser liefhebber en heb er zelf 1 gebouwd .
  In de 30er tot 50er jaren waren ze wel hun tijd vooruit vele Cruisers hadden tanks met daarin accus voor verlichting toeters en lampen en zelfs radios Harley Davidson & Indian hebben ook Cruiser fietsen gebouwd .

 4. Hey Bas

  Ik heb een reactie gestuurd op Terrry,s reacktie op de Electra delivery cruiser .
  Nu heb ik hier een foto van een Harley Davidson Cruiser uit 1920 let op gelijkenissen dubbel buis frame ,zadel ,breed stuur ,brede spatborden en banden .
  Ergens lijken deze vroege Amerikaanse fietsen op de klasieke Hollandsche fiets .
  Ik dacht mischien is het wat om alleen deze foto bij m,n reacktie te zetten .

  Groet Marcel.

  Bij deze!

  Groetjes,
  Bas

 5. Ik verwacht dat binnen een paar jaar, hier een foto staat van een low-ryder van een Nederlandse transportfiets, gemaakt door Marcel Teutel.

  1. Ik hoop het, dat zou niet verkeerd zijn! Maar aan de andere kant staat er al een foto van bovenaan deze post. maar dan gemaakt door Electra. En dan heb je tot overmaat van ‘ramp’ ook nog de Dutch Delight (Cargo Cruiser) van Johnny Loco.

 6. Fotoreactie van Marcel:

  1 foto van m,n Eigenbouw cruiser op de foto met Transportfiets banden .
  Dick watch out i,m busy whith that !!

  Groeten Marcel.

 7. Heb al plannen voor een verbouwde Transporter als Cafe racer .
  Denk daarbij aan een stelfiets met verlichting ,ik heb een cranckstel gemaakt met verlengde crancks ,mischien met een duo matic naaf of versnellingen en met een naafdynamo wat ik al eens gedaan heb .
  Tja, mischien ooit ,eerst effe een Gazelle Transport van 1946 .

 8. Aluminium transportfiets frame? HM….
  Ik las ergens dat ze die rekjes niet meer monteren, was iets met de ophanging of zo. Vind ’t maar een raar ding, met die bochel.
  Die Harley Davidson is geen ‘cruiser’, ik geloof dat ze dat een ‘Camelback’ noemen. Buiten ’t bezopen stuur is ’t inderdaad een echte fiets.
  In de VS reed men als volwassene in een auto, fietsen waren voor kinderen, daarom zie je daar overwegend van die speelgoed dingen die op motorfietsjes moeten lijken. Een doorsnee burger zit daar hoogstens op een (peperdure) sportfiets. Maar er zijn daar genoeg malloten die gewoon doen waar ze zin in hebben: http://ratrodbikes.com/

 9. zo Terry….belediging? ik ben blij dat Electra nog wat aandacht aan het design van fietsen besteed, tja de cruisers zijn hier wat achterhaald, ik reed op mijn 16 al op een echte cruiser een Columbia uit 1952,ik ben nu 36 en heb ‘m nog steeds, ik denk juist dat cruisers er steeds beter uit gaan zien en dat er ook aandacht aan de kwaliteit wordt besteed ook zoals de nieuwe (retro) bakfietsen en transsportfietsen, alles weer mooi zwartgelakt cremebanden,ect, nee deze transsportcruiser is juist weer een pareltje in het verkeer en elk land had zijn eigen model transsportfiets dus ik snap niet wat je precies bedoeld met belediging…
  Mijn smaak ligt ook niet bij de nieuwe cruisers, ik spaar al jaren echte oude en volgend jaar komt er weer een echte oude transsportcruiser bij uit de jaren veertig…dus Terry als je nog wat beledigends voor bij ziet fietsen (cruisen) dan zou ik dat wel eens kunnen zijn….

 10. Nog even reageren op de Harley Davidson foto.
  Dat noemden ze motor bikes.
  Ik krijg er rond 25 mei 2018 enkele binnen. Geen Harley’s, maar toch.
  De foto’s staan reeds op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *